Prati nas

Show

Tko će predstavljati starije generacije u Big Brotheru?

Simpatična i emocionalna Vesna je iz igre izbačena prije završne utakmice, no cijelu je sezonu obilježio njen dinamični odnos sa sustanarom Goranom, tada 48-godišnjakom, iz Bosne i Hercegovine koji se kasnije pojavljivao i u srbijanskim reality programima.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Vesna iz Big Brothera
Vesna i Goran iz Big Brothera (screenshot: RTL)

Večeras počinje nova sezona hrvatskog Big Brothera, domaće inačice najpoznatijeg licenčnog reality showa na svijetu. Kuća Velikog brata smještena je u zagrebačkoj Dubravi, ima 1150 četvornih metara, u dnevnom boravku ima jacuzzi, ali i neka posebna iznenađenja.

S nestrpljenjem očekujemo vidjeti hoće li među stanarima biti predstavnika starijih generacija, s obzirom da su se do sada pokazali kao jamac dobre gledanosti.


Podsjetimo, u regionalnom izdanju 2015. godine hrvatske zlatne generacije predstavljala je gospođa Vesna, tada 59-godišnja pedikerka iz Zadra koju smo gledali i u nekim drugim RTL-ovim emisijama. Simpatična i emocionalna Vesna je iz igre izbačena prije završne utakmice, no cijelu je sezonu obilježio njen dinamični odnos sa sustanarom Goranom, tada 48-godišnjakom, iz Bosne i Hercegovine koji se kasnije pojavljivao i u srbijanskim reality programima.

Bliskost dvoje kandidata mnogi su protumačili kao ljubav, no Vesna je sve objasnila: „Od toga su napravili cijeli cirkus. Goran je bio odbačen i ja sam željela biti uz njega. Bio je nepravedno odbačen. Mi smo prijatelji. Ja ću s njegovom zaručnicom Lejlom poći na kavu i sve joj objasniti. Čovjek ima empatiju i ja osjetim kad je netko nepravedno odbačen. Priče o zaljubljenosti… Ja sam davno bila zaljubljena i opet ću se zaljubiti, ali ne u Gorana.“

Njihov je odnos bio predmet brojnih internetskih rasprava iz kojih se dala pročitati licemjernost društva koje i dalje smatra da zrela žena ne smije pokazati naklonost muškarcu, pogotovo ne ako je on mlađi od nje. Istovremeno potpuno normalnim doživljavamo kada stariji muškarci oblijeću oko djevojaka.

Podsjetimo, Goran je uživao u Vesninoj pažnji koju je i sam tražio, no istovremeno ju je nedžentlmenski vrijeđao pa joj je čak u jednom trenutku rekao da „starke voli samo na nogama“. Iako je i sam samo desetak godina mlađi od nje. Vesna mu to nije uzela za zlo, jer je, kako kaže, Goran to rekao u afektu.

Boje hrvatskih starijih generacija branio je i beskućnik iz Zagreba, Antonio, koji je tada imao 63 godine. On je pak izjavio da voli žene i priče o seksu, ali i da se ne voli družiti s penzionerima.

.

Show

Joža Manolić odgodio je proslavu 100. rođendana, zadovoljan je radom policije

Zbog epidemije najdugovječniji hrvatski političar otkazao je slavlje. Čini se da će istu sudbinu imati i njegova najava osnivanja vanparlamentarnog Kluba stogodišnjaka.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

“Datum mog rođendana ostaje isti, njega ne mogu promijeniti, u nedjelju ću imati 100 godina. Ali proslavu, nažalost, moram odgoditi za neko bolje vrijeme”, kazao je Novom listu hrvatski James Bond – Josip Joža Manolić.

“Poslao sam prijateljima pozivnice, ali zasad od toga nema ništa i svima ću im naknadno javiti novi termin”, objašnjava. Uglavnom boravi kod kuće i pridržava se svih preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite.


“Svi moramo ići u korak s mjerama što ih je država uvela. Dosta to oni dobro rade. Posebno je važno što otkrivaju zaražene i zatim prate sve njihove kontakte. Samo se tako može spriječiti daljnje širenje zaraze. To su, istina, policijske metode, ali su vrlo korisne u okolnostima kada nemamo još ni cjepiva ni lijeka”, analizira Manolić, koji ima značajno iskustvo rada u represivnom aparatu.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP