Prati nas

Vijesti

Belišćanka (70) nasjela na priču o bolesnoj sestri

Prevare starijih osoba česte su i sve maštovitije. Posebno su okrutne one u kojima se žrtvama priopćava da su im u životnoj opasnosti bliski članovi obitelji.

Objavljeno

|

fatalna bankarica, kradljiva bankarica, lažna bankarica
foto: BigStock

Imate li bliske rođake u inozemstvu, budite na oprezu, ako primite poziv od osoba koje bi se mogle predstaviti kao zaposlenici veleposlanstva i pri tome tražiti novac.

U ovakvu je klopku uletjela 70-godišnjakinja iz Belišća kraj Osijeka koju je nazvala ženska osoba predstavivši se kao zaposlenica Veleposlanstva velike Britanije. Očito dobro informirana o obiteljskim prilikama žrtve, objasnila joj je da joj je sestra koja živi u inozemstvu – bolesna.

Zbog toga, tvrdila je prevarantica, za potrebe liječenja mora uplatiti nekoliko desetaka tisuća kuna. Uznemirena žrtva pohitala je uplatiti novac za navodno bolesnu sestru. Nazvala ju je da joj kaže kako novac stiže i saznala da je prevarena.

Tragamo za nepoznatom ženom – kažu u PU osječko-baranjskoj.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.