Prati nas

Vijesti

Branku (77) odbili isplatiti mirovinu jer je – ‘mrtav’

Branko je posudio 200 kuna kako bi preživio do isplate njegovih 1300 kuna mirovine koja bi se trebala dogoditi sutra. ‘A onda moram platiti struju, vodu, televiziju… Ništa nisam platio, čekam penziju. Valjda će biti’, kaže Branko i dodaje da mu se nitko nije ispričao.

Objavljeno

|

Proglasili ga mrtvim, ostao bez penzije
screenshot: RTL

Branko Brdar, 77-godišnjak iz Vojnića, nije uspio 1. veljače podignuti mirovinu jer je, kako su mu rekli, mrtav! Itekako živahan Branko potražio je razloge svoje neočekivane smrti obijajući šaltere od policije, preko Fine, do Mirovinskog. Ispostavilo se da je umro njegov imenjak i prezimenjak, susjed pa umjesto da je obustavljena isplata mirovine pokojnog Branka, bez nje je ostao ovaj živi, piše KAportal,.

Branko je posudio 200 kuna kako bi preživio do isplate njegovih 1300 kuna mirovine koja bi se trebala dogoditi sutra. „A onda moram platiti struju, vodu, televiziju… Ništa nisam platio, čekam penziju. Valjda će biti“, kaže Branko i dodaje da mu se nitko nije ispričao.

Branko se je u medijima prvi put pojavio 2012. godine kada je skoro završio u zatvoru, a nakon što ga je policija zaustavila kako vozi bicikl bez svjetala. Jer nije imao novca za platiti kaznu. No u zadnji tren je kaznu podmirio nepoznati dobrotvor, a Branko je na dar dobio i novi bicikl.

„Područni ured Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Karlovcu je 10. siječnja 2018. zaprimio rješenje Centra za socijalnu skrb Karlovac – Podružnica Vojnić, kojim obavještavaju Zavod da je g. Branku Brdaru prestao smještaj u udomiteljskoj obitelji zbog smrti, te je zbog navedenog rješenja obustavljena isplata mirovine. No, 23. siječnja 2018. isti Centar za socijalnu skrb šalje dopis kojim obavještava Zavod da su u prije navedenom rješenju pogriješili i da su navedeni krivi OIB, datum rođenja i adresa, jer da pod istim imenom postoji još jedan korisnik“, odgovorili su iz Mirovinskog na pitanje KAportala.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.