Prati nas

Show

HRT prestaje snimati Vrtlaricu, možda i najbolju emisiju koju ima

Šoštarić je bio spreman režirati serijal i dalje i bez aneksa, no nije dobio dozvolu nadređenih. Navodno mu je odgovoreno kako serijal može dalje ići, no s bilo kojim drugim redateljom.

Objavljeno

|

foto: HRT

Kako je Novom listu potvrdio neslužbeni, ali dobro informirani izvor, trenutno se snimaju nove epizode, no nakon što se one emitiraju, “Vrtlaricu” više nećemo gledati.

Razlog je bizaran. Poznato je da uz autoricu i voditeljicu Korneliju Benyovsky Šoštarić u kreiranju emisije sudjeluje i njen suprug Nino Šoštarić, koji je serijal snimao, režirao i sudjelovao u izradi špice. Oboje su zaposlenici HRT-a, a Nino Šoštarić je zbog Vrtlarice imao i aneks ugovora o radu. Aktualna čelna garnitura HRT-a ukinula je anekse, a Šoštarić je premješten iz odjela  redatelji, realizatori u odjel tehnike pogon snimatelji – čime mu je praktički onemogućeno da na dosadašnji način radi na emisije.


No, kako je i sam u vrtu o kojem “Vrtlarica” priča već sedam godina, kako je u vrtu i zimi i ljeti, i kako se na koncu radi o serijalu koji je u dobroj mjeri takav kakav jest, svjetski produciran, i zahvaljujući suradnji dvoje supružnika, Šoštarić je, Prema saznanju Novog lista, bio spreman režirati serijal i dalje i bez aneksa. Ali nije dobio dopušenje nadređenih. Navodno mu je odgovoreno kako serijal može dalje ići, no s bilo kojim drugim redateljom.

“Sadašnje programsko vodstvo HRT-a i dalje razmatra mogućnost nastavka emitiranja spomenute emisije, koja će u međuvremenu dobiti stalnu tjednu rubriku u okviru popularne i gledane jutarnje mozaične emisije Dobro jutro, Hrvatska HRT-a čime će teme o prirodnome i ekološkome vrtlarstvu dobiti dodatan, zapažen prostor”, stoji u priopćenju HRT-a koje su poslali Novom listu. Tako su i sami priznali kako popularne “Vrtlarice” više neće biti u obliku u kojem smo je navikli gledati.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP