Prati nas

Vijesti

Pepsi će proizvoditi čips za žene, jer im je ‘muški’ pretežak za jesti

Kompanija će lansirati seriju grickalica za žene kako bi im konačno omogućila grickanje između obroka, baš kao što to rade muškarci  već stoljećima. Zaboravite na jednake plaće, ovo ispravljanje nepravde ste čekale cijeli život.

Objavljeno

|

Hrana za žene
foto: Pexels

Šefica kompanije PepsiCo Indra Nooyi objavila je prekretnicu u proizvodnji grickalica. U razgovoru za Freakonomics najavila je da će kompanija lansirati seriju grickalica za žene kako bi im konačno omogućila grickanje između obroka, baš kao što to rade muškarci već stoljećima.

„Mnogi mladi muškarci vole čips i slasno ližu prste dok ga jedu. I žene bi voljele jesti svoj čips, ali ne na taj način. Ne vole tako glasno grickati u javnosti i ne ližu prste poput muškaraca. I ne sipaju mrvice zaostale na dnu pakiranja u usta“, objasnila je Nooyi. Pepsijevi dizajneri izraditi će posebna ženska pakiranja kako bi ženski čips mogao stati u ženske torbice – jer žene vole nositi obroke sa sobom. I sam ženski čips detaljno je dizajniran. Između stalog, neće biti tako „glasan“ dok ga pripadnice ljepšeg spola žvaču.


Na tržište tako stiže još jedan besmisleni, ali skuplji i marketinški sjajno prezentiran, proizvod za žene poput „ženskih britvica“. Zaboravite na jednake plaće, ovo ispravljanje nepravde ste čekale cijeli život!

.

Vijesti

Zagreb: Počinje isplata pomoći umirovljenicima

Pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji, prije podnošenja zahtjeva za priznavanje prava na novčanu pomoć umirovljenicima, prebivaju na području Grada Zagreba najmanje 5 godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.500,00 kn mjesečno.

Objavljeno

|

Autor

Pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec kolovoz 2019. isplaćivat će se preko tekućih računa i Hrvatske pošte.

Korisnicima koji imaju otvorene tekuće račune, pomoć će se isplatiti u petak 16. kolovoza 2019. Korisnicima koji novčanu pomoć primaju preko Hrvatske pošte, pomoć će se isplaćivati od ponedjeljka 19. kolovoza 2019. Umirovljenici koji istu nisu primili na kućnu adresu, moći će je podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate.


Pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji, prije podnošenja zahtjeva za priznavanje prava na novčanu pomoć umirovljenicima, prebivaju na području Grada Zagreba najmanje 5 godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.500,00 kn mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kuna mjesečno;

II. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900,01 do 1.200,00 kuna mjesečno;

III. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1.200,01 do 1.500,00 kuna mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn pomoći mjesečno, umirovljenici II. skupine na 300,00 kn, a umirovljenici III. skupine na 200,00 kn pomoći mjesečno. Nakon toga nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, na adresi Nova cesta 1.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP