Prati nas

Vijesti

Pepsi će proizvoditi čips za žene, jer im je ‘muški’ pretežak za jesti

Kompanija će lansirati seriju grickalica za žene kako bi im konačno omogućila grickanje između obroka, baš kao što to rade muškarci  već stoljećima. Zaboravite na jednake plaće, ovo ispravljanje nepravde ste čekale cijeli život.

Objavljeno

|

Hrana za žene
foto: Pexels

Šefica kompanije PepsiCo Indra Nooyi objavila je prekretnicu u proizvodnji grickalica. U razgovoru za Freakonomics najavila je da će kompanija lansirati seriju grickalica za žene kako bi im konačno omogućila grickanje između obroka, baš kao što to rade muškarci već stoljećima.

„Mnogi mladi muškarci vole čips i slasno ližu prste dok ga jedu. I žene bi voljele jesti svoj čips, ali ne na taj način. Ne vole tako glasno grickati u javnosti i ne ližu prste poput muškaraca. I ne sipaju mrvice zaostale na dnu pakiranja u usta“, objasnila je Nooyi. Pepsijevi dizajneri izraditi će posebna ženska pakiranja kako bi ženski čips mogao stati u ženske torbice – jer žene vole nositi obroke sa sobom. I sam ženski čips detaljno je dizajniran. Između stalog, neće biti tako „glasan“ dok ga pripadnice ljepšeg spola žvaču.


Na tržište tako stiže još jedan besmisleni, ali skuplji i marketinški sjajno prezentiran, proizvod za žene poput „ženskih britvica“. Zaboravite na jednake plaće, ovo ispravljanje nepravde ste čekale cijeli život!

.

Vijesti

Znate li koje zemlje imaju najbolje mirovinske sustave?

Gotovo petina svjetske populacije, odnosno oko 20 posto, do 2070. bit će u mirovini, dok je lani bilo riječ o samo devet posto.

Objavljeno

|

Autor

Nizozemska i Danska imaju najbolje mirovinske sustave na cijelom svijetu, pokazala je globalna studija koja je u fokus stavila način na koji nacije pripremaju stariji dio populacije na penzije, piše Jutarnji list.

Samo je tim dvjema zemljama Melbourne Mercer Global Pensions Index za njihovu razinu financijske sigurnosti koju pružaju građanima u mirovini dao ocjenu A. Australija se našla na trećem mjestu s B+, dok su u top deset zemalja smještene i Finska, Švedska, Norveška, Singapur, Novi Zeland, Kanada i Čile, koje su sve ocijenjene s ocjenom B.


U istraživanje je bilo uključeno 37 zemalja svijeta u kojima ukupno živi dvije trećine svjetske populacije, a bilo je provedeno temeljem 40 različitih parametara. Cilj je bio saznati vodi li mirovinski sustav određene zemlje prema boljim financijama penzionera, je li on održiv i vjeruje li zajednica u njega, odnosno pruža li sustav stanovnicima sigurnost u njihovu financijsku budućnost.

Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD našli su se na 14., odnosno 16. mjestu s ocjenom C+, a savjetovano im je podizanje minimalne mirovine za penzionere s niskim prihodima. Japan je zauzeo 31. mjesto, a ocijenjen je s D, što označava “velike slabosti i/ili nedostatke koji se trebaju što prije riješiti”. Preporučuje se podizanje dobi za ulazak u mirovinu s obzirom na rast životnog vijeka u državi. Tajland se našao na samom dnu liste te bi trebao uvesti minimalnu razinu obvezne mirovinske štednje i povećati potporu za najsiromašnije.

Sama studija rezultat je sve većeg broja ljudi koji ulaze u mirovine, duže žive i potrebni su im stabilni i stalni prihodi kako bi preživjeli. Gotovo petina svjetske populacije, odnosno oko 20 posto, do 2070. bit će u mirovini, dok je lani bilo riječ o samo devet posto.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP