Prati nas

Vijesti

Samoborcima stižu uskrsnice

Oni koji nisu predali dokumentaciju za isplatu božićnica, mogu u Gradskoj upravi predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju umirovljenika od 1. do 9. ožujka.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Samobor (foto: Pixabay)

Grad Samobor osigurao je 560.000 kuna za isplatu uskrsnica samoborskim umirovljenicima koji imaju primanja do 2.000 kuna, što je jedna od mjera kojim se nastoji osigurati bolji životni standard građana, priopćeno je u petak iz Ureda gradonačelnika Samobora.

Iznos uskrsnice, od 200 do 500 kuna, ovisi o primanjima i socijalnom statusu, prenosi Hina. “Nakon što je gotovo 2000 umirovljenika preuzelo svoje božićnice, Samobor će ih obradovati i uskrsnicama”, poručili su iz Ureda.


Pravo na uskrsnicu imaju umirovljenici koji su već ranije predali dokumentaciju za isplatu božićnice te i dalje udovoljavaju propisanim kriterijima. Oni koji nisu predali dokumentaciju za isplatu božićnica, mogu u Gradskoj upravi predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju umirovljenika od 1. do 9. ožujka.

.

Vijesti

Današnjim potpisivanjem s radom počinje novo Nacionalno vijeće za umirovljenike

Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Premijer Andrej Plenković potpisat će danas Sporazum o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe s predsjednicom Matice umirovljenika Hrvatske Višnjom Fortunom i predsjednicom Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasnom A. Petrović.

Sporazumom se osniva Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe, kao savjetodavno tijelo Vlade koje o pitanjima iz područja mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, socijalne politike i zaštite starijih osoba donosi zaključke i mišljenja Vladi, u duhu partnerstva i suradnje.


Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP