Prati nas

Vijesti

Samoborcima stižu uskrsnice

Oni koji nisu predali dokumentaciju za isplatu božićnica, mogu u Gradskoj upravi predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju umirovljenika od 1. do 9. ožujka.

Objavljeno

|

Samobor (foto: Pixabay)

Grad Samobor osigurao je 560.000 kuna za isplatu uskrsnica samoborskim umirovljenicima koji imaju primanja do 2.000 kuna, što je jedna od mjera kojim se nastoji osigurati bolji životni standard građana, priopćeno je u petak iz Ureda gradonačelnika Samobora.

Iznos uskrsnice, od 200 do 500 kuna, ovisi o primanjima i socijalnom statusu, prenosi Hina. “Nakon što je gotovo 2000 umirovljenika preuzelo svoje božićnice, Samobor će ih obradovati i uskrsnicama”, poručili su iz Ureda.

Pravo na uskrsnicu imaju umirovljenici koji su već ranije predali dokumentaciju za isplatu božićnice te i dalje udovoljavaju propisanim kriterijima. Oni koji nisu predali dokumentaciju za isplatu božićnica, mogu u Gradskoj upravi predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju umirovljenika od 1. do 9. ožujka.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.