Prati nas

Vijesti

Sisak umirovljenicima najavio uskrsnicu

Svi umirovljenici i nezaposleni s prebivalištem na području grada Siska dobit će ovih dana na kućnu adresu obavijest o uskrsnici, koju moraju imati uz sebe pri isplati uskrsnice, kao i osobnu iskaznicu.

Objavljeno

|

foto: S. Bura/S.Bogdanic/Mojevrijeme.hr

Sisački umirovljenici i ove će godine dobiti uskrsnicu, koja je po prvi put osigurana i za nezaposlene osobe, priopćeno je iz sisačke gradske uprave. Na isplatu uskrsnica za nezaposlene, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček odlučila se, kažu, zahvaljujući povoljnoj situaciji u gradskoj blagajni te će višak sredstava biti uplaćen sugrađanima kojima je trenutno najteže, javlja Sisak.hr.

Umirovljenici s mirovinom do 1.500 kuna dobit će uskrsnicu od 300 kuna, oni s mirovinom od 1.500 do 2.000 kuna dobit će 200 kuna, oni koji primaju mirovinu od 2.000 do 3.000 primit će 150 kuna, a 100 kuna uskrsnice dobit će umirovljenici s mirovinom od 3.000 do 5.000 kn. Svi nezaposleni dobiti će uskrsnicu od 150 kn.

Svi umirovljenici i nezaposleni s prebivalištem na području grada Siska dobit će ovih dana na kućnu adresu obavijest o uskrsnici, koju moraju imati uz sebe pri isplati uskrsnice, kao i osobnu iskaznicu.

Isplata uskrsnica će biti od 5. do 31. ožujka na gradskim blagajnama na tržnicama Kontroba i Caprag te na blagajni Sisačkog vodovoda. Samo prvi dan isplate, 5. ožujka, uskrsnice će se isplaćivati od 9 sati, a ostale dane od 7 sati.

Grad Sisak je popis umirovljenika i nezaposlenih sastavio na temelju evidencija HZMO-a i HZZ-a. U slučaju da umirovljenik s prebivalištem na području grada Siska i nezaposlena osoba s prebivalištem na području Siska nije dobila na kućnu adresu obavijest o uskrsnici, može je podići i na temelju potvrde HZMO-a o svom statusu, a nezaposleni u Područnom uredu HZZ-a. Osobe s takvim potvrdama uskrsnicu mogu podići na blagajnama od 23. ožujka do 14. travnja, stoji u priopćenju iz sisačke gradske uprave.

 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.