Prati nas

Vijesti

Zdravstvena inspekcija istražuje navode o napasnom ortopedu

A sada mi se naguzite. Meni njena guza izgleda dobro, a vama sestro? Sada sjedite kao da hladite jaja. Sada lezite onako kako vi žene najviše volite, na leđa s jako raširenim nogama.

Objavljeno

|

Zašto se ne smanjuju liste čekanja?
KB Dubrava (foto: S. Bogdanic)

Nakon što je Nova TV objavila svjedočanstva pacijenata o zlostavljanjima kojima ih je navodno podvrgnuo specijalist ortoped iz KB Dubrava, čini se da je pokrenuta ozbiljna istraga.

Iz KB-a Jutarnjem listu su rekli da će, potvrdite li se optužbe, protiv prijavljenog liječnika biti izrečene odgovarajuće mjere, sukladno Pravilniku o radu KB-a Dubrava i Zakona o radu, te da će o svemu biti po potrebi obaviještena i Hrvatska liječnička komora.

Prema tom pravilniku, ovisno o nalazu inspekcije, liječnik može biti kažnjen novčano, izgubiti licencu privremeno ili trajno ostati bez nje.

Na cijeli slučaj reagiralo je i Ministarstvo zdravstva. Naime, resorni ministar Milan Kujundžić u bolnicu je poslao zdravstvenu inspekciju te zatražio očitovanje Uprave o cijelom slučaju. Pritužbe pacijenta bolnici pismeno su podnošene nekoliko godina, no napasni liječnik do danas nije kažnjen.

O zlostavljanju pacijenata postoje i pisani tragovi na stranici Najdoktor.com. Prenosimo neka svjedočanstva.

Tatu je nazivao glupim, rekao mu je da okoštavanje ramena ide od mozga, a on očito onda mozga nema kad mu se ramena okoštavaju. Govorio mu je stalno: “Šuti, šuti, idemo ispočetka. Dobar dan, dobar dan!” i “Nemoj se pravit pametan!“ Rekao mu je neka “nasloni svoju guzicu na vrata” i digne ruku ispred sebe i kaže “pozdrav poglavniku”. Niti ga je poslušao, niti je pogledao CD ultrazvuka ramena niti je pregledao ramena. Jednostavno ga nije zanimalo ništa osim da čovjeka od 68 godina izvrijeđa, ponizi, popljuje i omalovaži.

Doktor je bio izrazito vulgaran. Obraćao mi se sa: „ A sada mi se naguzite. Meni njena guza izgleda dobro, a vama sestro? Sada sjedite kao da hladite jaja. Sada lezite onako kako vi žene najviše volite (na leđa s jako raširenim nogama)…“

Ponižavao me zbog mog redovničkog poziva. Svašta je rekao protiv mene. Toliko mi je bilo neugodno zbog osoblja. Inače, mogu razumjeti da neki ljudi ne vjeruju u Boga, ali zašto moraš vrijeđati moj način života. To je moj odabir.

“Pitao me jesu li mi i djeca grbava, i onda je pitao je li me moj muž, kada me prvi put jebao, to učinio sprijeda ili zguza jer, ako je bilo zguza, onda je morao vidjeti da sam grbava, a ako je bilo sprijeda, onda sam ga uspjela prevariti. Pa me oženio takvu grbavu”, ispričala je šokirana pacijentica za Novu TV, dodajući da joj je u jednom trenutku rukom prešao preko grudi i rekao: “Joj, sad bi da nema sestre, sad bi se ovo moglo smatrati da sam vas pipkao.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.