Prati nas

Show

Balašević: Jugoslavija nije valjala, nisam jugonostalgičar

‘Računajte na nas’ je veliki jugoslavenski hit iz 1978. godine, a pjevala ga je jednom prilikom, zajedno s Balaševićem i Zdravkom Čolićem hrvatska pjevačica Meri Cetinić, danas kritičarka bivšeg režima

Objavljeno

|

Đorđe Blašević (foto: Zoran Trbović)

Jedna od najvećih regionalnih pjevačkih zvijezda Đorđe Balašević nastupio je sinoć u Splitu u prepunoj Spaladium Areni. Iako ga mnogi smatraju jednim od predvodnika takozvanih jugonostalgičara, neočekivano se, u komunikaciji s publikom, ogradio od upokojene države.

Naime, dio publike je želio čuti „Računajte na nas“, čiji stihovi govore kako je „u ime svih nas  iz pedeset i neke za zakletvu Titu spjevao stih“. Veliki je to jugoslavenski hit iz 1978. godine koji je čak proglašen i generacijskom himnom, a pjevala ga je jednom prilikom, zajedno s Balaševićem i Zdravkom Čolićem hrvatska pjevačica Meri Cetinić, danas kritičarka bivšeg režima.


“Djeco, okanite se tih tema. Večeras je tu s nama Dino Rađa, velikan svjetskog sporta. Takve stvari vas trebaju veseliti, a ne Jugoslavija. Jugoslavija nije valjala, da je valjala ne bi se onako krvavo raspala. Mene zovu jugonostalgičarem, ali ja sam jugoplastičar, meni nedostaje Jugoplastika, meni samo nedostaju ta vremena, a ne ta država”, riječi su s kojima je popularni Novosađanin odbio pjevati ovu revolucionarnu pjesmu koju možete poslušati u priloženom videu.

.

Show

Fotografijom u snahinom krilu Kirk Douglas proslavio je 103. rođendan

Oscara kao glumac nikad nije dobio, iako je bio nominiran čak tri puta. Tek sa 80 godina dobio je počasnog Oscara za doprinos filmskoj umjetnosti kao moralna snaga. Ženio se dva puta, ima četvero djece.

Objavljeno

|

Autor

„Ovaj frajer u mom krilu ima 103 godine! Sretan ti rođendan, tatice! Volim te svim srcem“, napisala je glumica Catherine Zeta-Jones na Instagramu uz fotografiju sa svojim svekrom, legendom američkog filma, Kirkom Douglasom.

Proslavivši 103. rođendan 9. prosinca, Douglas je možda postao i najstariji glumac na svijetu. Pravo ime mu je Išur Danielovič Demsky. Na filmu je nastupao čak 57 godina. Iako je potjecao iz siromašne obitelji, završio je fakultet, a bio je aktivan u hrvačkom timu. Da bi lakše završio studij, razmišljao je koji posao raditi, a gluma mu se učinila najboljom.


Oscara kao glumac nikad nije dobio, iako je bio nominiran čak tri puta. Tek sa 80 godina dobio je počasnog Oscara za doprinos filmskoj umjetnosti kao moralna snaga. Ženio se dva puta, ima četvero djece. Godine 1996. doživio je moždani udar, koji je opisao u svojoj knjizi “Udar sreće”. Napisao je 10 knjiga autobiografskih zapisa. Taj udar je opisao kao “najgori pakao koji čovjek može proživiti”.

Lani je, povodom 102. rođendana, kazao: “Imao sam predivan život i imam fantastičnu obitelj. Zahvalan sam na svemu što mi je život pružio.”

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP