Prati nas

Show

Balašević: Jugoslavija nije valjala, nisam jugonostalgičar

‘Računajte na nas’ je veliki jugoslavenski hit iz 1978. godine, a pjevala ga je jednom prilikom, zajedno s Balaševićem i Zdravkom Čolićem hrvatska pjevačica Meri Cetinić, danas kritičarka bivšeg režima

Objavljeno

|

Jedna od najvećih regionalnih pjevačkih zvijezda Đorđe Balašević nastupio je sinoć u Splitu u prepunoj Spaladium Areni. Iako ga mnogi smatraju jednim od predvodnika takozvanih jugonostalgičara, neočekivano se, u komunikaciji s publikom, ogradio od upokojene države.

Naime, dio publike je želio čuti „Računajte na nas“, čiji stihovi govore kako je „u ime svih nas  iz pedeset i neke za zakletvu Titu spjevao stih“. Veliki je to jugoslavenski hit iz 1978. godine koji je čak proglašen i generacijskom himnom, a pjevala ga je jednom prilikom, zajedno s Balaševićem i Zdravkom Čolićem hrvatska pjevačica Meri Cetinić, danas kritičarka bivšeg režima.

“Djeco, okanite se tih tema. Večeras je tu s nama Dino Rađa, velikan svjetskog sporta. Takve stvari vas trebaju veseliti, a ne Jugoslavija. Jugoslavija nije valjala, da je valjala ne bi se onako krvavo raspala. Mene zovu jugonostalgičarem, ali ja sam jugoplastičar, meni nedostaje Jugoplastika, meni samo nedostaju ta vremena, a ne ta država”, riječi su s kojima je popularni Novosađanin odbio pjevati ovu revolucionarnu pjesmu koju možete poslušati u priloženom videu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.