Đorđe Blašević (foto: Zoran Trbović)

Balašević: Jugoslavija nije valjala, nisam jugonostalgičar

Autor: • 10. 03. 2018. • Kolaž, Show1197 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Jedna od najvećih regionalnih pjevačkih zvijezda Đorđe Balašević nastupio je sinoć u Splitu u prepunoj Spaladium Areni. Iako ga mnogi smatraju jednim od predvodnika takozvanih jugonostalgičara, neočekivano se, u komunikaciji s publikom, ogradio od upokojene države.

Naime, dio publike je želio čuti „Računajte na nas“, čiji stihovi govore kako je „u ime svih nas  iz pedeset i neke za zakletvu Titu spjevao stih“. Veliki je to jugoslavenski hit iz 1978. godine koji je čak proglašen i generacijskom himnom, a pjevala ga je jednom prilikom, zajedno s Balaševićem i Zdravkom Čolićem hrvatska pjevačica Meri Cetinić, danas kritičarka bivšeg režima.“Djeco, okanite se tih tema. Večeras je tu s nama Dino Rađa, velikan svjetskog sporta. Takve stvari vas trebaju veseliti, a ne Jugoslavija. Jugoslavija nije valjala, da je valjala ne bi se onako krvavo raspala. Mene zovu jugonostalgičarem, ali ja sam jugoplastičar, meni nedostaje Jugoplastika, meni samo nedostaju ta vremena, a ne ta država”, riječi su s kojima je popularni Novosađanin odbio pjevati ovu revolucionarnu pjesmu koju možete poslušati u priloženom videu.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.