Prati nas

Show

Balašević: Jugoslavija nije valjala, nisam jugonostalgičar

‘Računajte na nas’ je veliki jugoslavenski hit iz 1978. godine, a pjevala ga je jednom prilikom, zajedno s Balaševićem i Zdravkom Čolićem hrvatska pjevačica Meri Cetinić, danas kritičarka bivšeg režima

Objavljeno

|

Đorđe Blašević (foto: Zoran Trbović)

Jedna od najvećih regionalnih pjevačkih zvijezda Đorđe Balašević nastupio je sinoć u Splitu u prepunoj Spaladium Areni. Iako ga mnogi smatraju jednim od predvodnika takozvanih jugonostalgičara, neočekivano se, u komunikaciji s publikom, ogradio od upokojene države.

Naime, dio publike je želio čuti „Računajte na nas“, čiji stihovi govore kako je „u ime svih nas  iz pedeset i neke za zakletvu Titu spjevao stih“. Veliki je to jugoslavenski hit iz 1978. godine koji je čak proglašen i generacijskom himnom, a pjevala ga je jednom prilikom, zajedno s Balaševićem i Zdravkom Čolićem hrvatska pjevačica Meri Cetinić, danas kritičarka bivšeg režima.


“Djeco, okanite se tih tema. Večeras je tu s nama Dino Rađa, velikan svjetskog sporta. Takve stvari vas trebaju veseliti, a ne Jugoslavija. Jugoslavija nije valjala, da je valjala ne bi se onako krvavo raspala. Mene zovu jugonostalgičarem, ali ja sam jugoplastičar, meni nedostaje Jugoplastika, meni samo nedostaju ta vremena, a ne ta država”, riječi su s kojima je popularni Novosađanin odbio pjevati ovu revolucionarnu pjesmu koju možete poslušati u priloženom videu.

.

Show

Rastežući se u teretani, elastična Madonna proslavila je 61. rođendan

Da je bilo koja pjevačica njene generacije objavila ovakav video, svrstali smo ga u rubriku ‘bizarno’. No ovo je od Madonne potpuno očekivano.

Objavljeno

|

Autor

“Ovako se Madame X priprema za dan” stoji pored video zapisa koji je objavila planetarna pop ikona Madonna – slaveći 61. rođendan. Dakako, riječ je o vježbanju rutine za nastupe, budući da je pjevačica nedavno izdala novi album “Madame X”.

Video objavljen na Instagramu svjedoči o iznimnoj gipkosti pjevačice, ali i o tome da gotovo nikada ne ispušta mobitel iz ruku, čak ni kada vježba. “Kraljica”, kako je mnogi zovu, i po tjelesnoj kondiciji, ali i po životnim navikama, može se natjecati sa sasma mladim djevojkama. Turneja za koju se pjevačica priprema počet će u New Yorku 12. rujna. Pogledajte video.


Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP