Prati nas

Vijesti

Bunjac: Zaustavite krađu i tako napunite mirovinske fondove

Koliko trebamo dati, zar pola plaće da bi imali mirovine 1500 kuna? Već sam upozorio da drugi mirovinski stup podiže poreze i kamate u Hrvatskoj i umjesto da ga ukinu, žele nas dodatno opteretiti.

Objavljeno

|

Branimir Bunjac (screenshot: HTV)

Povodom najava mirovinske reforme oglasio se i saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac. Na svojoj Facebook stranici tvrdi da vlada nudi diletantska i štetna rješenja.

„Ukratko, imamo tri mirovinska stupa, a sad nam predlažu da povećamo izdvajanja od plaće, kao i dodatke na mirovine. Znači, dajemo 20% od plaća + dobrovoljna štednja, a sada traže još. Koliko trebamo dati, zar pola plaće da bi imali mirovine 1500 kuna?


Već sam upozorio da drugi mirovinski stup podiže poreze i kamate u Hrvatskoj i umjesto da ga ukinu, žele nas dodatno opteretiti. Također, traže da idemo u mirovinu sa 67 godina, iako imamo puno nezaposlenih, a uz to i mnoštvo zdravih primatelja socijalne pomoći i raznoraznih ‘prava’.

Nebrojeno puta upozorili smo da se država strahovito potkrada kroz utaje poreza i korupciju i umjesto da tu napravimo reda i tako napunimo i proračun i mirovinske fondove, naši mudri ministri žele oduzeti ljudima i ono malo što im je preostalo“, kaže Bunjac.

.

Vijesti

Merkel u srijedu slavi 65. rođendan. Iako i dalje drhti, kaže: Sposobna sam

Ona i neslužbeni izvori iz vlade drugi i treći napad objašnjavaju psihološkim posljedicama prvog napada koji se navodno dogodio zbog vrućine i pomanjkanja tekućine.

Objavljeno

|

Autor

“Osjećam se sasvim dobro i nema potrebe za brigom”, rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel o napadima drhtavice, javlja Deutsche Welle. Ona je tako u srijedu po drugi put govorila o temi koja tjednima zaokuplja pažnju javnosti. Njene riječi došle su poslije trećeg napada drhtavice koji je javno zabilježen, ovog puta na dočeku finskog premijera Anttija Rinnea. Drhtanje je bilo nešto blaže i kraće od prethodna dva puta.

Merkel je rekla da je u fazi “oporavka” nakon prve drhtavice početkom lipnja. Ona i neslužbeni izvori iz vlade drugi i treći napad objašnjavaju psihološkim posljedicama prvog napada koji se navodno dogodio zbog vrućine i pomanjkanja tekućine.


“To očito još nije sasvim gotovo, ali postoji napredak i sada neko vrijeme moram živjeti s tim”, rekla je kancelarka, dodajući kako vjeruje da će napadi proći kako su i došli. Ona na potpitanja novinara nije željela precizirati što su uzroci zdravstvenih tegoba. “Inače sam čvrsto uvjerena da sam sasvim sposobna”.

Time je pokušala ugušiti rasprave o tome je li njeno zdravlje tako narušeno da više ne može obavljati kancelarski posao. Merkel u srijedu navršava 65 godina, piše Deutsche Welle.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP