Branimir Bunjac (screenshot: HTV)

Bunjac: Zaustavite krađu i tako napunite mirovinske fondove

Autor: • 19. 03. 2018. • Vijesti681 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Povodom najava mirovinske reforme oglasio se i saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac. Na svojoj Facebook stranici tvrdi da vlada nudi diletantska i štetna rješenja.

„Ukratko, imamo tri mirovinska stupa, a sad nam predlažu da povećamo izdvajanja od plaće, kao i dodatke na mirovine. Znači, dajemo 20% od plaća + dobrovoljna štednja, a sada traže još. Koliko trebamo dati, zar pola plaće da bi imali mirovine 1500 kuna?Već sam upozorio da drugi mirovinski stup podiže poreze i kamate u Hrvatskoj i umjesto da ga ukinu, žele nas dodatno opteretiti. Također, traže da idemo u mirovinu sa 67 godina, iako imamo puno nezaposlenih, a uz to i mnoštvo zdravih primatelja socijalne pomoći i raznoraznih ‘prava’.

Nebrojeno puta upozorili smo da se država strahovito potkrada kroz utaje poreza i korupciju i umjesto da tu napravimo reda i tako napunimo i proračun i mirovinske fondove, naši mudri ministri žele oduzeti ljudima i ono malo što im je preostalo“, kaže Bunjac.

Ključne riječi Sve o temi: , , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.