Prati nas

Vijesti

Bunjac: Zaustavite krađu i tako napunite mirovinske fondove

Koliko trebamo dati, zar pola plaće da bi imali mirovine 1500 kuna? Već sam upozorio da drugi mirovinski stup podiže poreze i kamate u Hrvatskoj i umjesto da ga ukinu, žele nas dodatno opteretiti.

Objavljeno

|

Branimir Bunjac (screenshot: HTV)

Povodom najava mirovinske reforme oglasio se i saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac. Na svojoj Facebook stranici tvrdi da vlada nudi diletantska i štetna rješenja.

„Ukratko, imamo tri mirovinska stupa, a sad nam predlažu da povećamo izdvajanja od plaće, kao i dodatke na mirovine. Znači, dajemo 20% od plaća + dobrovoljna štednja, a sada traže još. Koliko trebamo dati, zar pola plaće da bi imali mirovine 1500 kuna?

Već sam upozorio da drugi mirovinski stup podiže poreze i kamate u Hrvatskoj i umjesto da ga ukinu, žele nas dodatno opteretiti. Također, traže da idemo u mirovinu sa 67 godina, iako imamo puno nezaposlenih, a uz to i mnoštvo zdravih primatelja socijalne pomoći i raznoraznih ‘prava’.

Nebrojeno puta upozorili smo da se država strahovito potkrada kroz utaje poreza i korupciju i umjesto da tu napravimo reda i tako napunimo i proračun i mirovinske fondove, naši mudri ministri žele oduzeti ljudima i ono malo što im je preostalo“, kaže Bunjac.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.