Prati nas

Vijesti

Bunjac: Zaustavite krađu i tako napunite mirovinske fondove

Koliko trebamo dati, zar pola plaće da bi imali mirovine 1500 kuna? Već sam upozorio da drugi mirovinski stup podiže poreze i kamate u Hrvatskoj i umjesto da ga ukinu, žele nas dodatno opteretiti.

Objavljeno

|

Branimir Bunjac (screenshot: HTV)

Povodom najava mirovinske reforme oglasio se i saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac. Na svojoj Facebook stranici tvrdi da vlada nudi diletantska i štetna rješenja.

„Ukratko, imamo tri mirovinska stupa, a sad nam predlažu da povećamo izdvajanja od plaće, kao i dodatke na mirovine. Znači, dajemo 20% od plaća + dobrovoljna štednja, a sada traže još. Koliko trebamo dati, zar pola plaće da bi imali mirovine 1500 kuna?


Već sam upozorio da drugi mirovinski stup podiže poreze i kamate u Hrvatskoj i umjesto da ga ukinu, žele nas dodatno opteretiti. Također, traže da idemo u mirovinu sa 67 godina, iako imamo puno nezaposlenih, a uz to i mnoštvo zdravih primatelja socijalne pomoći i raznoraznih ‘prava’.

Nebrojeno puta upozorili smo da se država strahovito potkrada kroz utaje poreza i korupciju i umjesto da tu napravimo reda i tako napunimo i proračun i mirovinske fondove, naši mudri ministri žele oduzeti ljudima i ono malo što im je preostalo“, kaže Bunjac.

.

Vijesti

Zagreb: Počinje isplata pomoći umirovljenicima

Pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji, prije podnošenja zahtjeva za priznavanje prava na novčanu pomoć umirovljenicima, prebivaju na području Grada Zagreba najmanje 5 godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.500,00 kn mjesečno.

Objavljeno

|

Autor

Pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec kolovoz 2019. isplaćivat će se preko tekućih računa i Hrvatske pošte.

Korisnicima koji imaju otvorene tekuće račune, pomoć će se isplatiti u petak 16. kolovoza 2019. Korisnicima koji novčanu pomoć primaju preko Hrvatske pošte, pomoć će se isplaćivati od ponedjeljka 19. kolovoza 2019. Umirovljenici koji istu nisu primili na kućnu adresu, moći će je podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate.


Pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji, prije podnošenja zahtjeva za priznavanje prava na novčanu pomoć umirovljenicima, prebivaju na području Grada Zagreba najmanje 5 godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.500,00 kn mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kuna mjesečno;

II. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900,01 do 1.200,00 kuna mjesečno;

III. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1.200,01 do 1.500,00 kuna mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn pomoći mjesečno, umirovljenici II. skupine na 300,00 kn, a umirovljenici III. skupine na 200,00 kn pomoći mjesečno. Nakon toga nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, na adresi Nova cesta 1.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP