Hće li biti 27 posto?
Majda Burić (screenshot: HRT)

Državna tajnica o 27 posto: Nitko neće biti oštećen, mirovine su sigurne

Autor: • 27. 03. 2018. • Vijesti764 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Državna tajnica za mirovinski sustav Majda Burić gostujućina HTV-u nije dala odgovor hoće li novom mirovinskom reformom koju Vlada priprema, oni koji su rođeni nakon 1962. prilikom umirovljenja biti zakinuti za dodatak od 27 posto.

 

“Ta informacija koja intenzivno kola u medijskom prostoru nije informacija koju komunicira Ministarstvo”, rekla je Burić. Naglasila je kako su mirovine sigurne, isplaćuju se na vrijeme. Činjenica je da je potrebno unaprijediti mirovinski sustav i zato je ova vlada krenula intenzivno analizira situaciju kako bismo u drugom kvartalu ove godine krenuli u zakonsku proceduru, a 2019. u primjenu. Na opetovano pitanje urednika hoće li umirovljenicima koji su rođeni 1962. biti 27 posto manje mirovine, Burić odgovara da je Ministarstvo svjesno kompleksnosti pitanja te da nitko neće biti oštećen.Poduzetnik Huić za jače kažnjavanje prijevremenih mirovina

Davor Huić, predsjednik Udruge Lipa ustvrdio je da su mirovine niske, ali i da je ukupno porezno opterećenje preveliko. Svi bismo voljeli da su mirovine veće, ali se pitamo otkuda. Iznio je podatak da je 85 posto umirovljenih, a da nisu odradili puni radni staž. Naš mirovinski sustav je dubinski nepravedan prema onima koji rade i koji su odradili punih 40 godina. Prema njegovom mišljenju, reforme bi trebale ići u smjeru penaliziranja prijevremenih mirovina.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.