Nova nepravda za nove umirovljenike – 500 kuna manje

Autor: • 17. 03. 2018. • Vijesti858 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Umirovljenici rođeni nakon 1961. godine, a kojima je nametnuta uplata u dva mirovinska stupa, imat će manju mirovinu od onih rođenih ranije koji su ostali samo u prvom stupu. Nije riječ o problemu o kojem možemo razmišljati sutra, jer će ovu nepravdu osjetiti oni koji već sada idu u prijevremenu mirovinu.

Naime, umirovljenici iz prvog stupa imaju dodatak na mirovinu od 27 posto, a oni koji će mirovine primati iz oba stupa, nemaju pravo na taj dodatak. Stručnjak za mirovinski sustav Danijel Nestić, za Novu TV, kaže da će im mirovine biti manje za barem 500 kuna.Ministar mirovinskog sustava Marko Pavić obećao je riješiti taj problem kroz mirovinsku reformu: “Prvi cilj je osigurati održivost mirovina. Drugi cilj je povećati mirovine i osigurati adekvatnost mirovina. Za 27 posto je rješenje upravo u smjeru adekvatnosti gdje ćemo, napominjem, cjelovito riješiti 27 posto”, kaže Pavić.

SDP je pak predložio da baš svi umirovljenici dobiju dodatak od 27 posto na prvi stup, no ministar Pavić tvrdi da se razmišlja o drugim modelima. Ovaj SDP-ov je već odbijen u Saboru.

Ključne riječi Sve o temi: , , , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.