Prati nas

Vijesti

Nova nepravda za nove umirovljenike – 500 kuna manje

Nije riječ o problemu o kojem možemo razmišljati sutra, jer će ovu nepravdu osjetiti oni koji već sada idu u prijevremenu mirovinu. Ministar mirovinskog sustava Marko Pavić obećao je riješiti taj problem kroz mirovinsku reformu.

Objavljeno

|

Umirovljenici rođeni nakon 1961. godine, a kojima je nametnuta uplata u dva mirovinska stupa, imat će manju mirovinu od onih rođenih ranije koji su ostali samo u prvom stupu. Nije riječ o problemu o kojem možemo razmišljati sutra, jer će ovu nepravdu osjetiti oni koji već sada idu u prijevremenu mirovinu.

Naime, umirovljenici iz prvog stupa imaju dodatak na mirovinu od 27 posto, a oni koji će mirovine primati iz oba stupa, nemaju pravo na taj dodatak. Stručnjak za mirovinski sustav Danijel Nestić, za Novu TV, kaže da će im mirovine biti manje za barem 500 kuna.


Ministar mirovinskog sustava Marko Pavić obećao je riješiti taj problem kroz mirovinsku reformu: “Prvi cilj je osigurati održivost mirovina. Drugi cilj je povećati mirovine i osigurati adekvatnost mirovina. Za 27 posto je rješenje upravo u smjeru adekvatnosti gdje ćemo, napominjem, cjelovito riješiti 27 posto”, kaže Pavić.

SDP je pak predložio da baš svi umirovljenici dobiju dodatak od 27 posto na prvi stup, no ministar Pavić tvrdi da se razmišlja o drugim modelima. Ovaj SDP-ov je već odbijen u Saboru.

.

Vijesti

Pavić o nasljedniku: Josip je smiren, napadaju ga neradnici iz Mirovinskog

‘Josip je vrhunski menadžer, smirena osoba, dvije godine je upravljao s 40 milijardi kuna i vjerujem da će biti odličan ministar.’

Objavljeno

|

Autor

Bivši ministar rada i novi ministar regionalnog razvoja i europskih fonodova Marko Pavić iza N1 televiziju istaknuo je da je kompetentan za novi posao jer je i u bivšem ministarstvu nadgledao europski socijalni fond.

Kaže kako je od 10,7 milijardi eura koje su Hrvatskoj na raspolaganju u tekućem financijskom razdoblju vodio dvije milijarde kroz Ministarstvo rada i europski socijalni fond. “Tako da poznajem strukture i podigli smo ugovorenost što govori da sam uspješno radio na europskom socijalnom fondu.”


Za svog nasljednika Josipa Aladrovića kaže da je dobro vodio HZMO, a kaže da su kaznenu prijavu protiv njega podignuli neradnici iz HZMO-a te da je ona odbačena. “Josip je vrhunski menadžer, smirena osoba, dvije godine je upravljao s 40 milijardi kuna i vjerujem da će biti odličan ministar.”

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP