ivan pernar dijagnoza
screenshot: N1

Pernar: Žene su slabiji spol i često rade teške poslove

Autor: • 22. 03. 2018. • Vijesti506 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar izjavio u parlamentu da se protivi rodnoj ravnopravnosti kada je u pitanju izjednačavanje dobi za odlazak u mirovinu za muškarce i žene. Osvrnuvši se na najavljenu mirovinsku reformu, odnosno podizanje dobi za umirovljenje na 67 godina za muškarce i žene, Pernar je pitao treba li ženama takva rodna jednakost.

“Je li priča o rodnoj jednakosti samo paravan u cilju nametanja ženama i muškarcima da rade dulje”, upitao je nakon zatražena stanke. Pernar smatra da bi žene trebale imati pravo ići ranije u mirovinu. “Zašto podržavate izjednačavanje dobi za odlazak u mirovinu muškaraca i žena kada znamo da su žene slabiji spol i često rade teške poslove”, upitao je zastupnike,“Vaša politika nije usmjerena ka zaštiti žena i ta rodna jednakost koju nam Bruxelles sugerira zapravo neće dovesti do boljeg položaja žena već, naprotiv, ženama će u praksi život biti još teži”, ustvrdio je. Predsjedavajući Furio Radin nije se složio s Pernarom da su žene slabiji spol. “Žene nisu slabiji spol”, kazao je.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.