Prati nas

Vijesti

Pernar: Žene su slabiji spol i često rade teške poslove

Osvrnuvši se na najavljenu mirovinsku reformu, odnosno podizanje dobi za umirovljenje na 67 godina za muškarce i žene, Pernar je pitao treba li ženama takva rodna jednakost.

Objavljeno

|

ivan pernar dijagnoza
screenshot: N1

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar izjavio u parlamentu da se protivi rodnoj ravnopravnosti kada je u pitanju izjednačavanje dobi za odlazak u mirovinu za muškarce i žene. Osvrnuvši se na najavljenu mirovinsku reformu, odnosno podizanje dobi za umirovljenje na 67 godina za muškarce i žene, Pernar je pitao treba li ženama takva rodna jednakost.

“Je li priča o rodnoj jednakosti samo paravan u cilju nametanja ženama i muškarcima da rade dulje”, upitao je nakon zatražena stanke. Pernar smatra da bi žene trebale imati pravo ići ranije u mirovinu. “Zašto podržavate izjednačavanje dobi za odlazak u mirovinu muškaraca i žena kada znamo da su žene slabiji spol i često rade teške poslove”, upitao je zastupnike,


“Vaša politika nije usmjerena ka zaštiti žena i ta rodna jednakost koju nam Bruxelles sugerira zapravo neće dovesti do boljeg položaja žena već, naprotiv, ženama će u praksi život biti još teži”, ustvrdio je. Predsjedavajući Furio Radin nije se složio s Pernarom da su žene slabiji spol. “Žene nisu slabiji spol”, kazao je.

.

Vijesti

Pavić o nasljedniku: Josip je smiren, napadaju ga neradnici iz Mirovinskog

‘Josip je vrhunski menadžer, smirena osoba, dvije godine je upravljao s 40 milijardi kuna i vjerujem da će biti odličan ministar.’

Objavljeno

|

Autor

Bivši ministar rada i novi ministar regionalnog razvoja i europskih fonodova Marko Pavić iza N1 televiziju istaknuo je da je kompetentan za novi posao jer je i u bivšem ministarstvu nadgledao europski socijalni fond.

Kaže kako je od 10,7 milijardi eura koje su Hrvatskoj na raspolaganju u tekućem financijskom razdoblju vodio dvije milijarde kroz Ministarstvo rada i europski socijalni fond. “Tako da poznajem strukture i podigli smo ugovorenost što govori da sam uspješno radio na europskom socijalnom fondu.”


Za svog nasljednika Josipa Aladrovića kaže da je dobro vodio HZMO, a kaže da su kaznenu prijavu protiv njega podignuli neradnici iz HZMO-a te da je ona odbačena. “Josip je vrhunski menadžer, smirena osoba, dvije godine je upravljao s 40 milijardi kuna i vjerujem da će biti odličan ministar.”

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP