Prati nas

Vijesti

Siromašna umirovljenica švercala duhan, sud je kaznio s 1.340 kuna

ednoj je Svjetlani u nekoliko navrata prodala duhana za 720 kuna, Đurđi za 200 kuna, a Božici ukupno za 420 kuna. Dobra vijest je da neće u zatvor, ako u idućih pola godine ne ponovi zlodjelo, no loša je da mora platiti kaznu od 1.340 kuna, a to je više od pola njene mirovine koja iznosi 2.000 kuna.

Objavljeno

|

Gdje kupiti švercani duhan?
foto: Pixabay

Koprivnička umirovljenica Biba (69) ekspresno je osuđena na šest mjeseci uvjetnog zatvora jer je skroman kućni budžet s mirovinom od samo 2000 kuna odlučila podebljati prodajom duhana, javlja Podravski.hr.

Dobra vijest je da neće u zatvor, ako u idućih pola godine ne ponovi zlodjelo, no loša je da mora platiti kaznu od 1.340 kuna, a to je više od pola njene mirovine koja iznosi 2.000 kuna. I koja joj je jedini prihod.

Podravski piše da je osuđena zbog male mirovine bila prisiljena švercati duhan. Presuda pak kaže da je prije dvije godine u nekoliko navrata od nepoznate osobe na crno kupila nekoliko kilograma duhana te ga preprodavala, uglavnom poznanicama pušačicama koje su se zbog visokih cijena cigareta odlučile na “motanje”. Jednoj je Svjetlani u nekoliko navrata prodala duhana za 720 kuna, Đurđi za 200 kuna, a Božici ukupno za 420 kuna.

Umirovljenica je priznala u cijelosti počinjenje kaznenog djela, a tijekom cijelog kaznenog postupka branila se šutnjom. Prihvatila je sve prijedloge Državnog odvjetništva, pa i one o sankcijama. Zbog toga je presuda automatski postala pravomoćna.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.