Prati nas

Mozaik

Smjelost ili ludost: Zagrebačka Tarzan-baka

Ako nešto možemo nazvati dnevnom dozom hrabrosti (ili ludosti) onda je to odluka nepoznate Zagrepčanke u ozbiljnim godinama da izađe na prozorsku dasku kako bi oprala prozore.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: Facebook

Ako nešto možemo nazvati dnevnom dozom hrabrosti (ili ludosti) onda je to odluka nepoznate Zagrepčanke u ozbiljnim godinama da izađe na prozorsku dasku kako bi oprala prozore.

Neobičan prizor objavljen je na Facebook stranici „Dnevna doza prosječnog Dalmatinca“ uz komentar: “Nisu ni Zagrepčani daleko od nas po ludosti.” O kojoj se ulici i kućnom broju radi, nije objavljeno. Očekivano, fotografije su popratili brojni komentari, od kojih ćemo izdvojiti neke.


Da se barem 20% ljudi ugleda na stariju gospođu i napravi isto to kod sebe, a ne da se samo visi po kavama puse cigare na šteke i kuka kako nije dobro. (Friedrich)
A u tramvaju ne mogu stajati, bole ih noge pa se ja dižem. (Šime)
Umišlja da još ima 20 godina pa dopušta sebi i ovakva iskušenja. Doista je krepka i hitra i nadasve smjela žena. Ne računajte na mene! (Boban)
Visibaba – vjesnik proljeća. (Irena)
Ma dolazi joj svekrva u posjetu pa mora se sve caklit. (Ljiljana)

.

Show

Ljiljana Saucha: ‘Nisam znala da mi je to zadnja emisija, kažu da žele mlađe’

U programu Za slobodu 1991. uređivala je vijesti, podnevni i večernji dnevnik. Uređivala je i vodila središnji Dnevnik 2000, a zatim gotovo sve dnevnike i vijesti. Od 2011. radi u redakciji kulture.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

“Kada sam u četvrtak 17. rujna odradila Vijesti iz kulture, nisam znala da će mi to biti zadnje ovakvo pojavljivanje na ekranu u 37 godina dugoj karijeri na HRT-u”, napisala je na Facebooku televizijska urednica i voditeljica Ljiljana Saucha (63).

Kako je objasnila, u petak je doznala da emisiju više neće voditi, jer na HTV-u žele mlade ljude na ekranu. “Sve je ovo ‘novo normalno’, jer imam do mirovine još 14 mjeseci. Svima koji Vama koji ste pratili emisiju – hvala”, napisala je Saucha.


Iako su joj pratitelji novinari na društvenim mrežama savjetovali da tuži HRT zbog ageizma i seksizma, Saucha je odgovorila: “Ma ne, nije mi do toga.” Na pitanje zašto bi se to prihvaćalo kao normalno, odgovorila je: “Vidjela sam da su mnogi prije mene morali otići. I to puno mlađi. To je postalo normalno.”

Jedno od najprepoznatljivijih lica HTV-a, Ljiljana Saucha, diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radila je kao novinarka Poleta i bila je suradnica suradnica Radija Zagreb od 1979. Vodila je i nekoliko serija za djecu, da bi se potom otisnula u Zagrebačku panoramu. Uređivala je brojne emisije mozaičnog programa kao što su Dobro jutro, Hrvatska, Dobar dan, Hrvatska zemlja i ljudi, Hrvatska danas.

Saucha je bila prva voditeljica hrvatskoga lota 1989. u emisiji Fortuna. U programu Za slobodu 1991. uređivala je vijesti, podnevni i večernji dnevnik. Uređivala je i vodila središnji Dnevnik 2000, a zatim gotovo sve dnevnike i vijesti. Od 2011. radi u redakciji kulture.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP