Prosvjedi umirovljenika u Španjolskoj (screenshot: Euronews)

0,25 posto: Španjolski umirovljenici izašli na ulice, ne žele vladine mrvice

Autor: • 18. 03. 2018. • Vijesti388 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Tisuće umirovljenika izašle su jučer na ulice Barcelone kako bi glasno zatražile veće mirovine. Prkoseći kiši, hodali su iza velikog tranparenta na kojem je pisalo: “Ustavom zaštitite mirovine”. U organizaciji sindikata, prosvjedovali su umirovljenici u stotinjak španjolskih gradova.

Kažu, ne žele mrvice koje im vlada daje, a dobili su povišicu od smiješnih 0,25 posto. Istovremeno je inflacija u veljači iznosila 1,1 posto.„Troškovi života idu u nebo, a mirovine su povećali za četvrt postotka. Penzija mi nije dovoljna za život. Struju sam plaća 150 eura, a sad je poskupjela na 200 eura mjesečno. Nema za preživjeti do kraja mjeseca“, izjavila je za Euronews Antonia (70).

I španjolski ekonomisti upozoravaju na sve veći broj umirovljenika i neizvjesnu budućnost mirovinskog sustava. Vlada odgovara da je za državne mirovine samo prošle godine isplatila 139 milijardi eura.

Prosvjedi umirovljenika u Španjolskoj (screenshot: telesur)

Prosvjedi umirovljenika u Španjolskoj (screenshot: telesur)

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.