Prati nas

Vijesti

Bludničenje u udomiteljskoj kući, štićenica (81) optužila vlasnika

Čučnuo je ispred mene i zavukao mi ruku ispod majice. Dirao me po grudima i govorio mi kako su lijepe i da su uvijek lijepe. Odmaknula sam mu ruke i rekla da prestane, pa je izašao van.

Objavljeno

|

Kako je biti star?
foto: BigStock

Zbog bludničenja nad 81-godišnjom umirovljenicom o kojoj je skrbio s obitelji, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu počelo je suđenje 61-godišnjem J. L. Kako piše Jutarnji list, na teret mu se stavljaju tri nedjela od listopada do 10. studenog 2016. koja je počinio u obiteljskoj kući na velikogoričkom području. Tužiteljstvo za njega traži godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje i da mu se odredi obvezno liječenje od alkoholizma

Osumnjičeni bludnik s gnušanjem je odbacio optužbe i navodi da ga je štićenica lažno prijavila zbog toga što joj je prigovarao da je neuredna u zahodu.

„Sjedila sam na krevetu kada je u moju sobu ušao J. L. Rekao je da bi malo popipao grudi. Čučnuo je ispred mene i zavukao mi ruku ispod majice. Dirao me po grudima i govorio mi kako su lijepe i da su uvijek lijepe. Odmaknula sam mu ruke i rekla da prestane, pa je izašao van. Trajalo je to oko pet minuta, a njegova supruga je u to vrijeme bila vani. Mjesec dana kasnije, iza Svih svetih, kada sam iz WC-a izašla na hodnik, ponovno mi je prišao i objema rukama me primio preko spavaćice za grudi, rekavši da su mi grudi najljepše ujutro. Odgurnula sam ga i ponovila da me ne dira“, ispričala je umirovljenica.

Par dana kasnije uhvatio ju je i ta međunožje, požalila se oštećena uz navod kako joj unuk isprva nije vjerovao. No, kad je početkom studenog otišao udomiteljima platiti smještaj za baku, oblio ga je znoj. „Vlasnice nije bilo, a na dvorištu sam zatekao njezina pijanog supruga J. L. Bio je vidljivo alkoholiziran, podbuhao, mutnih očiju. Nakon toga sam popričao nasamo s bakom, koja je počela plakati te mi rekla da ju je J. L. pipkao, pa sam zaključio da je stvar doista ozbiljna“, ispričao je mladić koji je baku potom izvadio iz doma. O svemu je izvijestio i suprugu optuženog i, kako kaže, imao je dojam da mu je povjerovala kako je njen suprug kadar tako nešto učiniti.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.