Prati nas

Show

I Meri Cetinić, miljenica starijih generacija, ustala protiv Istanbulske konvencije

Velika hrvatska glazbenica Meri Cetinić pridružila se današnjem prosvjedu na splitskoj Rivi protiv HDZ-ove vlade i ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. 

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Meri Cetinić (Prašina s puta, 1983.)

Miljenica nekadašnje Jugoslavije, velika hrvatska glazbenica Meri Cetinić pridružila se današnjem prosvjedu na splitskoj Rivi protiv HDZ-ove vlade i ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

„Uvodi se na mala vrata nešto što bi trebalo promijeniti hrvatsko društvo, hrvatske ljude, onako od početka, vrtića, škola pa dalje u tom nekom našem životu. Mislim da to nismo mi“, izjavila je pjevačica za RTL na Rivi okićenoj transparentima protiv navodne rodne ideologije koju u spomenutom dokumentu vide Crkva i katolički aktivisti. Kasnije se na Facebooku pohvalila kako je na Rivi bilo 50.000 prosvjednika. Doduše, to je dosta manje od 70.000 prosvjednika koje su proglasili organizatori, ali i više od 15.000 koliko je prebrojala policija.


Podsjetimo, Meri Cetinić ne skriva svoj domoljubni zanos i otvoreno podupire desne i konzervativne inicijative. To je nedavno komentirao i šef Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešo Beljak u trenutku dok je Cetinić iskazala nezadovoljstvo protiv micanja HOS-ove ploče s ustaškim pozdravom „Za dom spremni“. „Zvali su  je Crvena Meri. U pravilu su politički, vjerski, nacionalni ili spolni konvertiti najglasniji. Kompleksi su zeznuta stvar“, napisao je Beljak u rujnu.

Pri tom je vjerojatno aludirao na pjesmu „Poziv u borbu“ koju je Cetinić otpjevala 1976. godine, a njeni stihovi idu: „Bježe Nijemci, bježe i ustaše, crne horde sve se Tita plaše. On je heroj kome nema para, iz grupica on armiju stvara. Armija je od čelika jača, jer je ona iz naroda nikla.“

Zlostavljana u Jugoslaviji jer je pjevala Hrvatima u emigraciji

„U to vrijeme nisam znala ni tko mi glavu nosi, a kamoli da sam slavila nekog. I zato me se okanite i ne maltretirajte me više s nekom pjesmicom od prije 40 godina“, napisala je Cetinić i dodala da je pjesma snimljena za potrebe Štafete. Pjesma je nakon toga nekoliko puta objavljivana i brisana s Youtubea. Cetinić je objavila kako nikada nije bila članica Komunističke partije te da je je zbog pjevanja hrvatskoj emigraciji u Kanadi 1983. godine bila skidana s programa radijskih postaja.

Današnji prosvjed također je obilježio zloglasni pozdrav „Za dom spremni“, a uveličali su ga vođa prosvjeda u Savskoj 66 Đuro Glogoški te televizijska osoba Velimir Bujanec i šefica Udruge U ime obitelji Željka Markić. “Rodna konferencija (!) ide za tim da uništi ono što je najbitnije: obitelj, djecu, roditelje. Dovest će nam žene koje će biti nad Saborom, sudstvom i svim. One će zapovijedati što će se radit, biti iznad pravila i svega. Postat ćemo robovi”, objasnio je neimenovani fratar.

.

Show

Violeta iz Boljeg života je ljepotica i u 59. godini

Za Lidiju Vukičević vrijeme kao da je stalo. Ova atraktivna glumica plijeni izgledom kao i prije 30 godina dok je glumila u Boljem životu.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Sjećate li se Violete iz Boljeg života? Za zanosnom crnog uzdisali su muškarci diljem bivše države, a žene su željele izgledati poput nje. No čak ni 30 godina nakon završetka emitiranja legendarne serija, glumica Lidija Vukičević ne izgleda ništa manje zanosno.

Na svojem Instagram profilu pokazala je kako uživa na crnogorskom primorju te svojim izgledom ostavila obožavatelje bez teksta. Naime, zanosna Lidija ima 58 godina.


Naravno, pratitelji na Instagramu zasuli su je komplimentima te se požalili da bi im od prizora moglo zastati srce.

Inače, osim glumom, Lidija se bavila i politikom. 2004. se učlanila u Srpsku radikalnu stranku, a 2007. godine je postala i zastupnica te stranke u Narodnoj skupštini Srbije. Politička karijera joj je trajala do 2012. kad je skupština raspuštena, a stranka na idućim izborima nije prešla izborni prag i ušla u parlament.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP