Prati nas

Show

Nakon 35 godina, Abba je snimila nove pjesme

Jedna od dvije novonastale pjesme zove se „I Still Have Faith in You“ i bit će premijerno emitirano u prosincu. Možda smo ostarjeli, ali pjesma je nova, stoji u priopćenju.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Abba (Waterloo)

Švedski glazbeni kvartet Abba objavio je na Instagramu da je snimio nove pjesme, prve od formalnog raspada benda 1983. godine.

“Odluka da krenemo dalje s novom ‘avatarskom trunejom’ imala je neočekivanu posljedicu. Osjetili smo, nakon 35 godina, da bi bilo zabavno udružiti se ponovno i ući u tonski studio. Pa smo to i učinili. Učinilo nam se kao da je vrijeme stalo i da smo bili na kratkom odmoru. Izuzetno radosno iskustvo!“ piše u objavi.


Jedna od dvije novonastale pjesme zove se „I Still Have Faith in You“ i bit će premijerno emitirano u prosincu. „Možda smo ostarjeli, ali pjesma je nova“, stoji u priopćenju.

Kada govorimo o turneji, riječ je o  dvosatnom TV programu u zajedničkoj produkciji NBC-ja i BBC-ja, gdje umjesto benda nastupaju njihovi digitalni dvojnici. Svi članovi benda skenirani su i pomlađeni kako bi izgledali kao da je 1979. godina.

A post shared by @abbaofficial on

.

Show

Ljiljana Saucha: ‘Nisam znala da mi je to zadnja emisija, kažu da žele mlađe’

U programu Za slobodu 1991. uređivala je vijesti, podnevni i večernji dnevnik. Uređivala je i vodila središnji Dnevnik 2000, a zatim gotovo sve dnevnike i vijesti. Od 2011. radi u redakciji kulture.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

“Kada sam u četvrtak 17. rujna odradila Vijesti iz kulture, nisam znala da će mi to biti zadnje ovakvo pojavljivanje na ekranu u 37 godina dugoj karijeri na HRT-u”, napisala je na Facebooku televizijska urednica i voditeljica Ljiljana Saucha (63).

Kako je objasnila, u petak je doznala da emisiju više neće voditi, jer na HTV-u žele mlade ljude na ekranu. “Sve je ovo ‘novo normalno’, jer imam do mirovine još 14 mjeseci. Svima koji Vama koji ste pratili emisiju – hvala”, napisala je Saucha.


Iako su joj pratitelji novinari na društvenim mrežama savjetovali da tuži HRT zbog ageizma i seksizma, Saucha je odgovorila: “Ma ne, nije mi do toga.” Na pitanje zašto bi se to prihvaćalo kao normalno, odgovorila je: “Vidjela sam da su mnogi prije mene morali otići. I to puno mlađi. To je postalo normalno.”

Jedno od najprepoznatljivijih lica HTV-a, Ljiljana Saucha, diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radila je kao novinarka Poleta i bila je suradnica suradnica Radija Zagreb od 1979. Vodila je i nekoliko serija za djecu, da bi se potom otisnula u Zagrebačku panoramu. Uređivala je brojne emisije mozaičnog programa kao što su Dobro jutro, Hrvatska, Dobar dan, Hrvatska zemlja i ljudi, Hrvatska danas.

Saucha je bila prva voditeljica hrvatskoga lota 1989. u emisiji Fortuna. U programu Za slobodu 1991. uređivala je vijesti, podnevni i večernji dnevnik. Uređivala je i vodila središnji Dnevnik 2000, a zatim gotovo sve dnevnike i vijesti. Od 2011. radi u redakciji kulture.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP