Prati nas

Show

Nakon 35 godina, Abba je snimila nove pjesme

Jedna od dvije novonastale pjesme zove se „I Still Have Faith in You“ i bit će premijerno emitirano u prosincu. Možda smo ostarjeli, ali pjesma je nova, stoji u priopćenju.

Objavljeno

|

Abba (Waterloo)

Švedski glazbeni kvartet Abba objavio je na Instagramu da je snimio nove pjesme, prve od formalnog raspada benda 1983. godine.

“Odluka da krenemo dalje s novom ‘avatarskom trunejom’ imala je neočekivanu posljedicu. Osjetili smo, nakon 35 godina, da bi bilo zabavno udružiti se ponovno i ući u tonski studio. Pa smo to i učinili. Učinilo nam se kao da je vrijeme stalo i da smo bili na kratkom odmoru. Izuzetno radosno iskustvo!“ piše u objavi.Jedna od dvije novonastale pjesme zove se „I Still Have Faith in You“ i bit će premijerno emitirano u prosincu. „Možda smo ostarjeli, ali pjesma je nova“, stoji u priopćenju.

Kada govorimo o turneji, riječ je o  dvosatnom TV programu u zajedničkoj produkciji NBC-ja i BBC-ja, gdje umjesto benda nastupaju njihovi digitalni dvojnici. Svi članovi benda skenirani su i pomlađeni kako bi izgledali kao da je 1979. godina.

A post shared by @abbaofficial on

.

Show

Madonna (60) je ‘popeglala’ snimku s Eurosonga. Ovako je to trebalo zvučati

‘Fino uređeno. Ne može se čuti niti jedan promašeni ton. Skidam kapu’, napisao je jedan od brojnih komentatora, dok se drugi pitaju gdje su nestali originalni vokali.

Objavljeno

|

Autor

Komentatori nastupa možda najveće živuće pop-ikone Madonne na Eurosongu brojni su i mogu se podijeliti u dvije skupine. Iako Madonna nikada nije bila posebno dobra pjevačica, u prvoj su skupini slušatelji razočarani onime što je servirala na najvećoj glazbenoj pozornici.

Falšanje i nedostatak daha nije se moglo ne primijetiti iako svi znamo da pjevanje nikada nije bilo glavni adut pjevačice koja je rušila barijere. Zato su u drugoj skupini oni, a među njima smo i mi, koji opraštaju sve i  tvrde: “Bez obzira na sve, kraljica ostaje kraljica.” Jer Madonnu jednostavno ne možemo promatrati bez “minulog rada”, zar ne?Šezdesetogodišnja zvijezda, čini se, ne može se pomiriti sa starenjem, a ni s činjenicom da su danas glazbeno tržište i sama scena bitno drugačiji od “njenih vremena”. I zato mladima njeni nastupi malo znače, a stariji su razočarani, pomalo i tužni. “Kraljica je u falšu i dok govori”, komentirala je operna pjevačica i članica žirija glazbenih televizijskih natjecanja Martina Tomčić.

Da je i sama Madonna svjesna vizualno sjajnog, ali vokalno lošeg nastupa govori i činjenica da je je na službenom Youtube kanalu objavila “popeglanu” snimku (vidi gore) koja nam, zapravo, govori kako je nastup trebao zvučati.

“Fino uređeno. Ne može se čuti niti jedan promašeni ton. Skidam kapu”, napisao je jedan od brojnih komentatora, dok se drugi pitaju gdje su nestali originalni vokali. “Ovo nije kaos koji sam gledala na televiziji”, zaključak je druge obožavateljice. “Fotošopirala si glas”, kaže treća u raspravi koja je u samo jednom danu nanizala 5.400 komentara.

Nastavi čitati