Prati nas

Show

Pero Kvrgić o tajni polustoljetnog braka: Prerasta u divno prijateljstvo

Nikada nisam povisio ton ili udario suprugu, a čini mi se da je to danas u modi. No ja nisam takav. Ako bi i nastale nesuglasice, netko bi popustio.

Objavljeno

|

tajna skladnog braka
Glumci Lela Margitić i Pero Kvrgić (foto: PR, Planet Art)

Uz Oliver Mlakara, tajnu dugog i sretnog braka, otkrio je i glumac Pero Kvrgić (91), glavni lik iz jednako vazdazelene predstave „Stilske vježbe“. On je s glumicom Nevenkom Stipančić u skladnom braku više od 50 godina.

„Tajna je u međusobnom poštovanju. Bez toga nema skladnog braka. Nikada nisam povisio ton ili udario suprugu, a čini mi se da je to danas u modi. No ja nisam takav. Ako bi i nastale nesuglasice, netko bi popustio. Nisam takav da bih povisio ton, a nije ni ona, tako da skladno živimo. Vrijednosti su se promijenile, danas ima više razvoda, a ljudi žive u strci, brže se živi i teško zarađuje. Brak s vremenom prerasta u divno prijateljstvo, uz prilagođavanje i popuštanje jedno drugom“, otkrio je Kvrgić za Story.

Ni na daskama nije konfliktan

Podsjetimo, predstava “Stilske vježbe” u kojoj Kvrgić glumi s partnericom Lelom Margitić, uvrštena je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdugovječnija predstava na svijetu koja ima istu glumačku postavu, čak 50 godina.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.