Prati nas

Show

Mlakar o 52 godine braka: Uvijek sam poslije posla išao doma supruzi

Zanos i zaljubljenost traju neko vrijeme, ali to neizbježno jenjava. Nakon toga treba ostati pošten i vjeran, onda i obitelj dugo traje. Uvijek sam mislio na nju i djecu.

Objavljeno

|

Stare slike Olivera Mlakara
Oliver Mlakar

Najpoznatiji hrvatski televizijski voditelj Oliver Mlakar (82) i danas iskreno voli suprugu Dunju s kojom je u braku 52 godine.

Jedini način da brak potraje, kaže za Story, je da žena i djeca budu na prvome mjestu. Za sve ostalo ima vremena, dodaje. Svaki dan poslije posla, Oliver je, kaže, išao doma – supruzi, a ona mu je uzvraćala neizmjernom ljubavi.

“I danas se sjećam što je nosila kada sam je prvi put ugledao. Bilo je to u knjižnici na radiju, gdje je Dunja dolazila jer joj je ondje radila prijateljica. Imao sam sreće što sam naišao na kvalitetnu i poštenu osobu. U braku, kao i u svakom drugom odnosu, treba biti pošten. Ako poštuješ partnera, obitelj će biti složna. Zanos i zaljubljenost traju neko vrijeme, ali to neizbježno jenjava. Nakon toga treba ostati pošten i vjeran, onda i obitelj dugo traje. Moja supruga Dunja imala je mnogo razumijevanja za mene, a ja sam joj dao mnogo razloga za to. Ostao sam privržen obitelji, nikad nisam bio sklon izletima. Uvijek sam mislio na nju i djecu. To mi je uvijek bilo najvažnije”, ispričao je Oliver za Story.

Za one koji žele znati više

Dunja i Oliver su se 1965. godine oženili i u sretnom braku ostali do danas. U braku su dobili dvije kćerke, Ivu i Mašu, koje su rođene 1966. i 1970. godine. Maša je doktor arheologije, diplomu je stekla na Cambridgeu i udana je za Britanca, pa živi u Engleskoj, a Iva je ostala živjeti u Zagrebu, gdje s mužem vodi privatni posao. Oliver i Dunja imaju i jednog unuka, Matka, rođenog 1991. godine, koji je profesionalni surfer i državni prvak u tom sportu. (biografija.com)

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.