Prati nas

Vijesti

Putin za raspad Jugoslavije optužio Washington

Oštro i uvredljivo prosvjedno pismo američkom veleposlaniku u Hrvatskoj poslao saborski zastupnik Ivan Pernar koji otvoreno simpatizira rusku politiku i nisu mu strana gostovanja na ruskim propagandnim kanalima.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Zašto je Jugoslavija bila bolja?
Lepa Brena, spot Jugoslavenka, 1989. (screenshot: Youtube)

Na službenim stranicama ruskog predsjednika Vladimira Putina objavljena je oštra izjava, a protiv savezničkih napada, predvođenih Sjedinjenim Državama, na kemijska postrojenja i skladišta bojnih otrova u Siriji.

Zanimljivo, u svojoj se službenoj objavi Putin dotaknuo i propale Jugoslavije za čiji kraj ruski moćnik optužuje upravo Washington. „Trenutna eskalacija u Siriji je destruktivna za cijeli sustav međunarodnih odnosa. Povijest će ispraviti stvari, a Washington već nosi odgovornost za krvave događaje u Jugoslaviji, Iraku i Libiji.“


Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova već je dalo podršku savezničkim snagama (SAD, Francuska i Velika Britanija), dok je oštro i uvredljivo prosvjedno pismo američkom veleposlaniku u Hrvatskoj Robertu Kohorstu poslao saborski zastupnik Ivan Pernar (Živi zid). Riječ je o populističkom zastupniku sklonom teorijama urote koji otvoreno simpatizira rusku politiku i nisu mu strana gostovanja na ruskim propagandnim kanalima.

.

Vijesti

Ličanka (65) nasjela na priču o nasljedstvu pa ostala bez tisuća eura

Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ilustracija (foto: Sven Brandsma/Unsplash)

Službenici Policijske uprave u Otočcu zaprimili su prijavu 65-godišnje žene koja tvrdi da je prevarena.

Naime, ona je u prosincu 2018. godine putem mobilne aplikacije WhatsApp započela komunikaciju s njoj nepoznatom osobom, koja ju je dovela u zabludu govoreći da vodi postupak njezinog nasljedstva u Francuskoj. Zbog toga je do 24. rujna 2020. godine, a za navodne troškove postupka, na više bankovnih računa uplatila nekoliko tisuća eura.

Policija stoga upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.


Naučite što prije prepoznati prijevaru. Ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo. Također, svakako upozorite prijatelje, poznanike, rodbinu na takve vrste prijevara jer ako je poruka došla do vas, vjerojatno će doći i do njih, poruka je Policije.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP