Zašto je Jugoslavija bila bolja?
Lepa Brena, spot Jugoslavenka, 1989. (screenshot: Youtube)

Putin za raspad Jugoslavije optužio Washington

Autor: • 14. 04. 2018. • Vijesti679 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Na službenim stranicama ruskog predsjednika Vladimira Putina objavljena je oštra izjava, a protiv savezničkih napada, predvođenih Sjedinjenim Državama, na kemijska postrojenja i skladišta bojnih otrova u Siriji.

Zanimljivo, u svojoj se službenoj objavi Putin dotaknuo i propale Jugoslavije za čiji kraj ruski moćnik optužuje upravo Washington. „Trenutna eskalacija u Siriji je destruktivna za cijeli sustav međunarodnih odnosa. Povijest će ispraviti stvari, a Washington već nosi odgovornost za krvave događaje u Jugoslaviji, Iraku i Libiji.“Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova već je dalo podršku savezničkim snagama (SAD, Francuska i Velika Britanija), dok je oštro i uvredljivo prosvjedno pismo američkom veleposlaniku u Hrvatskoj Robertu Kohorstu poslao saborski zastupnik Ivan Pernar (Živi zid). Riječ je o populističkom zastupniku sklonom teorijama urote koji otvoreno simpatizira rusku politiku i nisu mu strana gostovanja na ruskim propagandnim kanalima.

Ključne riječi Sve o temi: , , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.