Prati nas

Vijesti

Slabo pokretnim starijim Zagrepčanima zubar stiže na kućnu adresu

Grad Zagreb ovakav će projekt provoditi prvi u Hrvatskoj i jedan je od mnogih nadstandarda koje osigurava svojim sugrađanima radi zaštite i očuvanja zdravlja.

Objavljeno

|

Zubari za starije
foto: Pexels

Onima koji ne mogu do zubara, zubar će stići kući ili u dom. Gradonačelnik Milan Bandić najavio je akciju Stomatološke poliklinike Zagreb i projekt nazvan “Pokretni geronto-stomatološki specijalistički timovi”.

Zubari će tako osim na kućne adrese, dolaziti i do soba slabo pokretnih osoba u domovima i centrima umirovljenika.

Ravnateljica Stomatološke poliklinike Zagreb Petra Nola Fuchs je naglasila da je Grad Zagreb uvidio da postoji veliki broj nepokretnih pacijenata koji trebaju bolju stomatološku skrb. „U ovome trenu imamo 11 domova za umirovljenike s otprilike 3 600 korisnika, a 65 % ih je nepokretno i nemaju mogućnost adekvatne stomatološke skrbi. Ovim ćemo projektom u kratkome roku krenuti s mobilnim stomatološkim timom koji će skrbiti o tim pacijentima.“

Uskoro bi trebalo biti objavljeno kako naručiti „zubara za doma“ i kako će se ostvarivati prioriteti na ovoj listi. „Grad Zagreb ovakav će projekt provoditi prvi u Hrvatskoj i jedan je od mnogih nadstandarda koje osigurava svojim sugrađanima radi zaštite i očuvanja zdravlja“, pohvalio se gradonačelnik.

Petra Nola Fuchs i Milan Bandić (foto: M.Bandic(Facebook)

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.