Prati nas

Mozaik

Zagrebački umirovljenici osnovali udrugu za lov na vampire

Ana nije jedini lovac na vampire u Zagrebu jer postoji cijela udruga umirovljenika koja se bavi lovom na vampire. Unatoč tome što plodove svojeg rada ne vide vlastitim očima, umirovljenici su sretni što je njihov zadah nevidljivi zagrljaj kojim svakog dana štite sugrađane.

Objavljeno

|

Kako doživjeti stotu?
foto. Pixabay

Najpopularniji satirički portal na hrvatskom dijelu interneta, News bar, narugao se umirovljenicima koji prije ulaska u javni prijevoz konzumiraju češnjak. Kažu, riječ je o modernim lovcima na vampire zbog kojih je Zagreb siguran grad.

„Umirovljenica Ana proglašena je hrvatskom Buffy jer svaki dan na putu do Dolca ubija vampire svojim zadahom po češnjaku. Ana nije jedini lovac na vampire u Zagrebu jer postoji cijela udruga umirovljenika koja se bavi lovom na vampire.

Ovi umirovljenici svako jutro pojedu glavicu češnjaka na tašte i onda se koriste javnim prijevozom kako bi opkolili i uništili vampire svojim zadahom. Još uvijek ne postoji način za prepoznavanje modernih vampira otpornih na sunčevu svjetlost i raspela pa umirovljenici moraju dahtati za vrat svim putnicima u tramvaju i autobusu u nadi da će među njima biti i vampira. Djelovanje zadaha nije instantno pa vampiri podlegnu posljedicama češnjaka tek nekoliko sati kasnije.

Unatoč tome što plodove svojeg rada ne vide vlastitim očima, umirovljenici su sretni što je njihov zadah nevidljivi zagrljaj kojim svakog dana štite sugrađane“, piše News bar na čijim stranicama možete pogledati i video o “hrvatskoj Buffy”.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.