Prati nas

Vijesti

Zaboravili ste uzeti pokaz? Zetovci bi vam ga oduzeli do kraja godine

Povećanje cijene karte s 4 na 5 kuna, policijska pratnja tijekom kontrole, videonadzor u svim tramvajima i ukidanje povlaštenog statusa socijalnim grupama u slučaju prekršaja.  

Objavljeno

|

Tko ima prav na besplatni pokaz?
foto. BigStock

Povećanje cijene karte s 4 na 5 kuna, policijska pratnja tijekom kontrole, videonadzor u svim tramvajima i ukidanje povlaštenog statusa socijalnim grupama u slučaju prekršaja.  To je samo dio zahtjeva koje su Sindikat radnika i prometnih vozača ZET-a predložio zagrebačkim gradskim ocima.

Traže i povećanje karte za jednu kunu, javlja Jutarnji list, a sve kako bi se povećali prihodi i sigurnost radnika. Pročelnica Grada Zagreba za gospodarstvo Mirka Jozić, sudjelovala je na sastanku, i kaže da karta neće poskupjeti.

Zetovci traže i veće kazne za građane iz socijalnih kategorija koji se voze bez pokazne karte. Primjerice, ako ga đaci, studenti i umirovljenici na zahtjev kontrolora ne pokažu, Sindikat traži da im se do kraja godine oduzme pravo na đački, studentski ili umirovljenički pokaz. Grad, kazala je Jozić, ne namjerava prihvatiti ovaj prijedlog.

Opcija da policija u civilu ide s kontrolorima nije loša, ali taj prijedlog ne ovisi samo o nama nego i o policijskoj upravi. Što se tiče kamera, već neko vrijeme razmišljamo o tome da u sve tramvaje ugradimo kamere tako da taj prijedlog već stoji u budućim planovima – kaže Jozić.

Podsjetimo, prema riječima gradonačelnika Milana Bandića iz siječnja 2018. godine, vozač u ZET-u ima neto plaću između 8.000 i 9.000 kuna.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.