Prati nas

Vijesti

Zaboravili ste uzeti pokaz? Zetovci bi vam ga oduzeli do kraja godine

Povećanje cijene karte s 4 na 5 kuna, policijska pratnja tijekom kontrole, videonadzor u svim tramvajima i ukidanje povlaštenog statusa socijalnim grupama u slučaju prekršaja.  

Objavljeno

|

Tko ima prav na besplatni pokaz?
foto. BigStock

Povećanje cijene karte s 4 na 5 kuna, policijska pratnja tijekom kontrole, videonadzor u svim tramvajima i ukidanje povlaštenog statusa socijalnim grupama u slučaju prekršaja.  To je samo dio zahtjeva koje su Sindikat radnika i prometnih vozača ZET-a predložio zagrebačkim gradskim ocima.

Traže i povećanje karte za jednu kunu, javlja Jutarnji list, a sve kako bi se povećali prihodi i sigurnost radnika. Pročelnica Grada Zagreba za gospodarstvo Mirka Jozić, sudjelovala je na sastanku, i kaže da karta neće poskupjeti.Zetovci traže i veće kazne za građane iz socijalnih kategorija koji se voze bez pokazne karte. Primjerice, ako ga đaci, studenti i umirovljenici na zahtjev kontrolora ne pokažu, Sindikat traži da im se do kraja godine oduzme pravo na đački, studentski ili umirovljenički pokaz. Grad, kazala je Jozić, ne namjerava prihvatiti ovaj prijedlog.

Opcija da policija u civilu ide s kontrolorima nije loša, ali taj prijedlog ne ovisi samo o nama nego i o policijskoj upravi. Što se tiče kamera, već neko vrijeme razmišljamo o tome da u sve tramvaje ugradimo kamere tako da taj prijedlog već stoji u budućim planovima – kaže Jozić.

Podsjetimo, prema riječima gradonačelnika Milana Bandića iz siječnja 2018. godine, vozač u ZET-u ima neto plaću između 8.000 i 9.000 kuna.

.

Vijesti

Pakrac stimulira udomljavanje pasa dotacijom od 1.000 kuna

Grad Pakrac sa svakim udomiteljem sklapa ugovor, udomitelj mora poštovati Zakon o dobrobiti životinja, a službenici Grada uvijek imaju pravo nadzora.

Objavljeno

|

Autor

Od početka ožujka do polovine svibnja iz Skloništa za životinje na Bučju udomljeno je 9 pasa temeljom gradske odluke o naknadi za udomljavanje pasa kojom svaki udomitelj psa iz tog skloništa dobiva jednokratnu naknada u iznosu od tisuću kuna, piše Pakrac.hr.

Pored toga, četiri predmeta su u postupku, rekao je Darko Miletić, zaposlenik gradske uprave koji radi na provođenju programa. Da mjera daje rezultate ukazuje podatak da je u ta nepuna tri mjeseca već sada udomljavanje višestruko uvećano. Naime, prema iskustvima iz prethodnih godina u Hrvatskoj je godišnje iz skloništa na Bučju udomljeno je tek nekoliko pasa, a svi ostali u Njemačkoj.Kroz tih 13 postupaka novi dom je na području Pakraca pronašlo ili će ga uskoro dobiti sedmero pasa, dok su ostali udomljeni u Lipiku, Okučanima i Kaptolu. Miletić, koji je inače i pokretač ove mjere, ne misli da je povećan interes za udomljavanje pasa iz skloništa na Bučju isključivo odraz te materijalne stimulacije od tisuću kuna već da je ono prvenstveno posljedica veće posvećenosti tom problemu u medijima.

Grad Pakrac sa svakim udomiteljem sklapa ugovor, udomitelj mora poštovati Zakon o dobrobiti životinja, a službenici Grada uvijek imaju pravo nadzora. U skloništu na Bučju je trenutno u ponudi 49 pasa, a nekoliko ih je još u karanteni.

Nastavi čitati