Prati nas

Show

Barbara Nola: Pedesete su nove tridesete, očekujem blagostanje

U pedesetima očekujem blagostanje, da će biti bolje nego četrdesete, samo s dobrim stvarima i događajima. Samo neka bude što veselije i pozitivnije! Barabara je članica ansambla zagrebačkog kazališta Gavella. Udana je za filmskog i televizijskog redatelja Lukasa Nolu i majka je Jakova i Mare.

Objavljeno

|

Barabara Nola stan
Barabara Nola (foto: Gavella, PR)

Baš poput predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, i glumica Barbara Nola ovih je dana ušla u drugo poluvrijeme života. Na društvenim mrežama su joj 50. rođendan čestitali mnogi, a ona je uzvratila objavom: „Mlada starica je presretna zbog vaših divnih čestitki! Pedesete su nove tridesete!“

„Bolje biti mlada 50-godišnjakinja nego stara 40-godišnjakinja“, izjavila je za Tportal i dodala: „U pedesetima očekujem blagostanje, da će biti bolje nego četrdesete, samo s dobrim stvarima i događajima. Samo neka bude što veselije i pozitivnije!“


Glumica je daleke 2010. godine za Večernji list opisala kakav joj je bio ulazak u četredesete godine života. „Moram priznati da me malo zblesiralo kad mi se približavao 40. rođendan, nisam to od sebe očekivala. Mučila me misao da ono što sam do tada napravila u svakom segmentu života nije dovoljno, ali tada sam počela raditi više nego ikad pa više nisam imala vremena razmišljati o toj strašnoj krizi četrdesetih. No, i dalje nisam mogla zanemariti činjenicu da sam se možda premalo bavila time da svoj zanat usmjerim i prema nekakvoj zaradi. Mislila sam si da ću naglo ostarjeti i da mi se više ništa neće dati, a to naravno nije istina. Čovjek danas više ne mora prihvaćati neke 19-stoljetne modele prema kojima moraš živjeti ovako ili onako. Ne moraš!“

Barabara je rođena 28. travnja 1968. godine. Članica je ansambla zagrebačkog kazališta Gavella. Udana je za filmskog i televizijskog redatelja Lukasa Nolu i majka je Jakova i Mare. Par je nedavno izazvao podijeljene reakcije javnosti, a nakon što je Jutarnji list objavio priču prema kojoj obitelji Nola prijeti deložacija iz stana u kojem već generacijama žive kao zaštićeni najmoprimci.

.

Show

Diane Keaton (73): Na spoju nisam bila tri i pol desetljeća!

Najpoznatija veza ove slavne američke glumice, producentice i redateljice bila je ona s redateljem Woodyjem Allenom iz sedamdesetih.

Objavljeno

|

Autor

U razgovoru za InStyle glumica Diane Keaton (73) priznala je kako već 35 godina nije bila – na spoju. Kaže, muških prijatelja joj ne dostaje, no onih s kojima bi se ljubila i izlazila nema. Uz to, kazala je i kako se nikada nije željela udati i biti nečija supruga.

“Čudna sam. Ne znam ništa i nisam ništa naučila posebno o životu. To što starimo ne znači da postajemo mudriji”, objasnila je i dodala: “Imam 73 godine i mislim da sam jedina među svojim vršnjacima koja je izabrala da bude sama cijelog svog života.” Tvrdi da do danas nije požalila što nije postala nečija supruga.


Najpoznatija veza ove slavne američke glumice, producentice i redateljice bila je ona s redateljem Woodyjem Allenom iz sedamdesetih. Prvi put su se sreli na njezinoj audiciji za brodwaysku produkciju “Zasviraj ponovno, Sam”, ali se nisu upoznali sve do večere nakon ponoćne probe. Allen tvrdi da ga je privukao njezin smisao za humor.

Nakon što je njihova veza završila 1979. počela je hodati s Warrenom Beattyjem, svojim kolegom iz Crvenih. Veza s Beattyjem učinila ju je čestom temom tabloida i medija općenito, uloga na koju nije bila naviknula. Kako je izbjegavala javna pojavljivanja, Vanity Fair ju je 1985. nazvao “najodbojnijom zvijezdom poslije Grete Garbo”. Beatty i Keaton prekinuli su ubrzo nakon snimanja Crvenih. Vjerovalo se da je zato kriva zategnutost u međusobnim odnosima prouzročena mnogim produkcijskim problemima.

Keaton je ostala u kontaktu i s Beattyjem i Allenom, a Allena opisuje kao jednog od najbliskijih prijatelja. Keaton je bila u vezi i s Alom Pacinom, svojim kolegom iz trilogije Kum. Završila je tijekom snimanja trećeg dijela.

Osebujna glumica majka je dvoje djece: djevojčice nazvane Dexter (posvojene 1996.) i dječaka Dukea (posvojenog 2001.).

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP