Prati nas

Show

Frano Lasić odbija plastične operacije, a o Jugoslaviji kaže: Bilo je reda!

Imam bore. Sad ih trebam zategnuti i reći sebi da sam dvadeset godina mlađi, a nisam. Ne razumijem. Nemam ništa protiv toga ako to ljude veseli i čini ih sigurnijim, ali ja na to gledam na drugi način.

Objavljeno

|

Koliko godina ima Frano Lasić?
Frano Lasić (Budva na pjeni, PR)

Jedan od najvećih zavodnika s područja bivše Jugoslavije, glumac i pjevač Frano Lasić (63) progovorio je za srpski Blic o karijeri i ženama, ali i o tome kako gleda na propalu Jugoslaviju.

“O našoj bivšoj zemlji najbolje govori dojam koji sam imao kad mi je, prije nekog vremena, u ruke došla neka knjiga s kartom Jugoslavije unutra. A na toj karti su bile obilježene tvornice koje su tada radile. I to je točka na točkicu, ne možete prebrojati, cijela zemlja premrežena tvornicama. Sada je ta karta prilično prazna. Ono, radi se, privatizira se, ali ni izdaleka nije ozbiljno kao što je bilo tada. Znate, u svakoj zemlji treba biti nekog reda, a u Jugoslaviji ga je, bar što se rada tiče, bilo. Evo i jedan banalan primjer. Kad sam išao u osnovnu školu, svi smo imali plave đačke kute. Svi su bili isti – i onaj koji ima i onaj koji nema novca. Sada djeca jedni drugima gledaju u etikete i cipele – govori“, kazao je ovaj šarmantni Dubrovčanin kojem ne odoljevaju ni desetljećima mlađe ljepotice.

Otkrio je i da ne želi biti mlad i lijepo po svaku cijenu. „Svaki period u ljudskom životu nosi svoju ljepotu, samo ga treba iskoristiti. Lijepa je i starost, pod pretpostavkom da ste zdravi. I da to shvatite na pravi način. Imam bore, pa što? Imam bore. Sad ih trebam zategnuti i reći sebi da sam dvadeset godina mlađi, a nisam. Ne razumijem. Nemam ništa protiv toga ako to ljude veseli i čini ih sigurnijim, ali ja na to gledam na drugi način. Držim se stare latinske: zdrav duh u zdravom tijelu, i to mi je dovoljno.“

Za dodijeljenu titulu zavodnika, smatra ovaj dubrovački ljepotan, krivi su isključivo mediji. “Mediji danas rade sliku o vama. Netko vas gleda kroz jedne, netko kroz druge naočale, ali ja sam pred sobom čist. Netko će vas doživjeti preko onoga što je o vama pisano u nekim novinama, drugi kroz rad. Važno je da biti šmeker podrazumijeva da ste i džentlmen. Ako niste ovo drugo, ne vrijedi ni ono prvo”, zaključuje Lasić.

 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.