Koliku penziju imaju sportaši?
foto: Pixabay

Zlatko Mateša (HOO) traži povlaštenu mirovinu za trofejne sportske trenere

Autor: • 23. 05. 2018. • Vijesti295 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) pokreće inicijativu za uvođenje nove kategorije u povlaštene mirovine.

„Imamo trenere s osvojenim olimpijskim i svjetskim medaljama i treba im dati dostojanstven status. U Hrvatskoj je 11 kategorija povlaštenih mirovina, jednu takvu zaslužuju i naši vrhunski treneri”, rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.Odbor traži uvođenje naknade i za vrhunska sportska postignuća u neolimpijskim sportovima i neolimpijskim disciplinama olimpijskih sportova. U tom kontekstu kao nepravedno zapostavljen najčešće se spominje legendarni Dragutin Šurbek, iako ima još trofejnih hrvatskih sportaša koji ne dobivaju državnu naknadu za sportsku izvrsnost, a vrhunskim su rezultatima proslavili svoju zemlju (Nikola Dragaš, Biserka Perman, Tomislav Crnković…).

Prihvaćen je kriterijski prijedlog iz radnog teksta da se vrednuje osvojeno svjetsko zlato u konkurenciji sportaša barem s tri kontinenta te da se pravo na trajnu mjesečnu naknadu stječe nakon napunjenih 45 godina života.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.