Prati nas

Mozaik

Penzioneri zaboravili gdje su parkirali i auto našli tek nakon pet dana

Potraga jednog postarijeg bračnog para za autom za kojeg su zaboravili gdje su ga parkirali, toliko je simpatična i smiješna da ju je prenijela čak i nacionalna televizija u Velikoj Britaniji. Auto je pronađen nakon pet dana a sretni vlasnik se našalio kako se nada da za to vrijeme nije zaboravio voziti.

Objavljeno

|

Naslijediti mirovinu od muža
foto: BigStock

Stariji bračni par iz Gloucestershirea zaboravio je gdje je parkirao auto, a našli su ga tek pet dana kasnije, piše britanski Mirror. Emmanuel Elliott (81) i Hilda Farmer (79) parkirali su svoju Ford Fiestu ispred bolnice u petak ujutro kako bi Emmanuel mogao otići na dogovoreni pregled kod liječnika.

Hilda je zapravo ostavila Emmanuela na ulazu u bolnicu i krenula potražiti parkirno mjesto. Našla jedno oko dva kilometra udaljeno od same zgrade bolnice i to uz rub ceste u kojoj su, kaže, „bile vrlo lijepe kuće“. Kad je Emmanuelov pregled završio, krenuli su prema autu no više ga nisu mogli pronaći.

Obitelj i prijatelji dali su se u potragu i pretražili sve okolne uličice, ali srebrni Ford nisu našli. U utorak, nakon nekoliko dana neuspješne potrage, objavili su oglas u kojem nude 100 funti nagrade onome tko im pronađe auto. Fiesta je napokon pronađena oko 900 metara od bolnice a za brisačima su bile već tri kazne za pogrešno parkiranje. “Hilda je valjda sanjala da je auto ostavila uz neke kuće jer tamo gdje smo ga našli – nikakvih kuća nije bilo u blizini”, ispričao je poslije Emmanuel.

Hilda je rekla kako je u pronalaženju auta ključnu ulogu odigrala njezina unuka koja je obavijest o izgubljenom autu objavila na društvenim mrežama. Zajednica se ubrzo aktivirala i dojavili su gdje su primijetili auto. Ponovni susret vlasnika auta i njihovog Forda čak su snimile i TV ekipe. “Nije li divno što priču o penzionerima koji su izgobili auto prenosi nacionalna televizija”, kroz smijeh je prokomentirala Hilda. Emmanuel je dodao da zapravo preferira bicikl, ali na neka mjesta ipak se mora ići autom. “Pet dana smo bili bez auta. Nadam se da se još sjećam kako se vozi”, našalio se Emmanuel.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.