Prati nas

Vijesti

Srbijanski umirovljenici slave, Vučić najavio povišicu

Prema društvenim mrežama, reakcija srbijanskih umirovljenika kreću se od oduševljenja do cinizma.

Objavljeno

|

Aleksandar Vučić (screenshot: Euronews)

Srbija će ukinuti Zakon o privremenom smanjenju mirovina iz 2014. godine. Prema riječima predsjednika Aleksandra Vučića, ukidanje bi trebalo stupiti na snagu u studenom ove ili početkom iduće godine. To će predstavljati značajno povećanje mirovina za sve umirovljenike pa će onaj tko je imao mirovinu od 3.128 kuna 2014. godine, ubuduće primati 9,1% više – ukupno 3.412 kuna.

Najugroženiji umirovljenici, najavio je Vučić, primit će povrh svega povećanje od dodatnih 5%. Time će se pokušati ublažiti siromaštvo za čak 1.191.000 umirovljenika koji primaju manje od 1.873 kuna. Odluka je je, kaže, donesena nakon teških pregovora s Međunarodnim monetarnim fondom.

Prema društvenim mrežama, reakcija srbijanskih umirovljenika kreću se od oduševljenja do cinizma. „Najbogatiji će imati najmanje povećanje u postocima, ali najveće u novcu“, jedan je od komentara na stranicama B92 dok drugi dodaje: „Predsjedniče, kada ćete nam vratiti ovo što ste nas zakidali protekle četiri godine?“

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.