Prati nas

Vijesti

SUH o nacionalnoj mirovini: Meteorolog Pavić je bacio grah!

To nije mirovina, već i u drugim zemljama uobičajena nacionalna ili državna naknada za one starije osobe koje nisu ostvarile pravo na mirovinu.

Objavljeno

|

Tko je Marko Pavić?
Marko Pavić (foto: mojevrijeme.hr)

Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH) reagirao je na najavu ministra rada i mirovinskog sustava Marka Pavića o nacionalnoj mirovini. “Uvjet je manje od 15 godina staža, a iznos mirovine nije poznat”, objasnio je ministar u programu N1 Televizije. Uz to, doznalo se tek da je vlada namjerava uvesti do kraja mandata.

„Naš je meteorolog bacio grah i otkrio da će uvesti nacionalnu mirovinu. Malo sutra!“ objavio je Sindikat. „To nije mirovina, već i u drugim zemljama uobičajena nacionalna ili državna naknada za one starije osobe koje nisu ostvarile pravo na mirovinu. Sindikat umirovljenika Hrvatske je protiv toga da se uvodi nacionalna mirovina, bez da se istodobno ne uvede i zajamčena minimalna mirovina za one koji su je stekli radom. O tomu naš vrli ministar šuti. Morat ćemo na ceste. Što drugo kad je pola mirovina ispod hrvatske linije siromaštva?“ poručuju iz Sindikata.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.