Prati nas

Mozaik

Trendovi: Šljokičasti lijesovi za odlazak sa stilom

Lijesovi dolaze u različitim bojama; ružičastoj, plavoj, crnoj, zlatnoj, srebrnoj, purpurnoj i narančastoj. U ponudi su također i šljokičaste urne koje koštaju oko 1.900 kuna.

Objavljeno

|

Najluđi lijesovi
foto: The Glitter Coffin Company

Da odlazak na onaj svijet može biti zabavan i otkačeno glamurozan, poručuju iz britanske manufakture Glitter Coffin Company koja bavi upravo onim kako joj i ime kaže – proizvodnjom šljokičastih lijesova.

Tvrtku je osnovao bračni par Nicholls koji se ranije bavio proizvodnjom šljaštećeg namještaja. Lijesovi su im se činili logičnim razvojem proizvodnje. Za probu su običan lijes prekrili šljokicama, nakon čega su zaključili da je to ono s čim se žele baviti.


„To je bilo prije godine dana. Sada čekamo ateste i dozvole kako bismo naše lijesove mogli ponuditi i za kremiranja“, kaže Chriss Nicholls.

Lijesovi dolaze u različitim bojama; ružičastoj, plavoj, crnoj, zlatnoj, srebrnoj, purpurnoj i narančastoj. U ponudi su također i šljokičaste urne koje koštaju oko 1.900 kuna. Ljesovi se proizvode individualno, a takva im je i cijena. Proizvode isporučuju po cijelom svijetu i za sada su ih prodali dvadesetak izvan Velike Britanije. Kako izgledaju ovi neobični lijesovi, pogledajte u priloženim fotografijama i videu.

.

Mozaik

Umjetnost svima! Pogledajte izložbu na Maksimirskoj cesti

U dva dana ove likovne akcije, studenti su oslikali panoe veličine 2×3 metra postavljene nasuprot glavnog ulaza u Park Maksimir. Rezultat je besplatna izložba pod vedrim nebom pred kojom ovih dana zastaju i brojni turisti.

Objavljeno

|

Autor

Ako vas ovih dana put nanese prema istoku Zagreba, zastanite na Maksimirskoj cesti kraj parkirališta podno plavog stadiona. Naime, tamo je krajem lipnja postavljena nova „Izložba na cesti“.  Koji organiziraju Centar za kulturu i informacije Maksimir u partnerstvu s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

U dva dana ove likovne akcije, studenti su oslikali  panoe veličine 2×3 metra postavljene nasuprot glavnog ulaza u Park Maksimir. Rezultat je besplatna izložba pod vedrim nebom pred kojom ovih dana zastaju i brojni turisti. Požurite pogledati ovo urbano lice grada prije nego što ga zamijene neke druge boje i likovne teme.


Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP