Prati nas

Mozaik

Umirovljenik osvojio skoro tri milijuna kuna na Eurojackpotu

Umirovljenik iz Zagreba, koji iz razumljivih razloga želi ostati anoniman, novi je milijunaš. No unatoč tome kaže kako svoje životne navike neće previše mijenjati. Raduje ga što više neće morati razmišljati kako rastegnuti mirovinu od mjeseca do mjeseca, a planira i popraviti auto.

Objavljeno

|

Hoće li se mirovine povećati?
foto: BigStock

Javio se umirovljenik iz Zagreba koji je na Eurojackpotu osvojio nevjerojatnih 2.903.305,57 kuna, piše Jutarnji list. Zanimljivo, svoj je listić uplatio preko interneta.

„Otkako sam se u veljači registrirao, igram isključivo na internetu. Tko bi više izlazio iz kuće samo da odigra; ovako je puno jednostavnije“ – kaže, 68 godina star, umirovljenik iz Zagreba. „Moram priznati da sam se uspio registrirati tek nakon nekoliko pokušaja. Svaki put kad sam pomislio da imam dobro korisničko ime, pokazalo se već zauzetim“ – rekao je igrač kroz smijeh te nastavio: „U jednom sam trenutku odustao, ali na nagovor okoline ponovno pokušao i na kraju uspio.“

Kao i mnogi drugi dobitnici, i ovaj je želio ostati anoniman. „Da se nisam nadao, ne bih ni igrao, no nisam mislio da ću dobiti. Do sada sam osvajao niže dobitke na Eurojackpotu, jednom sam imao četiri pogođena broja, a nekoliko puta po tri. Kad je postojala Sportska prognoza, to sam volio odigrati. No, to je bilo jako, jako davno i samo vam pokazuje koliko dugo igram vaše igre“ – smije se sretni igrač.

Novi milijunaš i o svojem je nevjerojatnom dobitku doznao preko interneta. Što se tiče plan za taj silan novac, gospodin kaže da – plana nema. “Nastavljam živjeti istim stilom života i navike neću mijenjati. I dalje ću voziti stari auto, samo ću ga sada lakše popraviti. Igrat ću kao da nisam osvojio, a ovaj iznos bit će na sigurnom i koristit ću ga po potrebi. Ono što me najviše veseli je osjećaj sigurnosti za budućnost i to što više ne moram misliti o tome hoće li mi mirovina biti dostatna za taj mjesec ili ne. Za sada nikome nisam rekao za dobitak, a mislim da će tako ostati i dalje.“

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.