Kako otpisati dug?
Zagreb, foto: BigStock

“Zagreb je multinacionalan, multikonfesionalan i multikulturalan grad”

Autor: • 30. 05. 2018. • Vijesti342 • Verzija za ispis Verzija za ispis

U nastavku 13. sjednice zagrebačke Gradske skupštine s dnevnog reda povučen je prijedlog zaključka osude neprimjerenog ponašanja u Gradu Zagrebu. Tu točku je s dnevnog reda povukao predlagatelj – Odbor za nacionalne manjine Gradske skupštine.

“Zagreb je multinacionalan, multikonfesionalan i multikulturalan grad i Gradska skupština najoštrije treba osuditi vandalski događaj u Savudrijskoj ulici u kojoj je 19. ožujka nepoznati počinitelj namazao svinjskom mašću osmrtnice dvojice pokojnika islamske vjeroispovijesti”, stajalo je u prijedlogu Odbora, o kojem gradski zastupnici neće imati priliku raspravljati na današnjoj skupštinskoj sjednici, jer ga je predlagatelj povukao s dnevnog reda.Također, u tom povučenom prijedlogu, stajalo je da Odbor smatra neprimjernim i neciviliziranim, iako uz dozvolu MUP-a, održavanje skupa Autohtone-Hrvatske stranke prava i Kluba Hrvatskih domoljubnih snaga koje su 8. travnja na Trgu bana Josipa Jelačića održale postrojavanje i “prisegu domovini”.

U tom povučenom prijedlogu, skupštinski Odbor za nacionalne manjine je predlagao Gradskoj skupštini i da najoštrije osudi paljenje tjednika “Novosti” – glasila srpske nacionalne manjine, događaja koji su počinili pripadnici Autohtone-Hrvatske stranke prava 2. rujna 2017. u Gajevoj ulici, kao i pritom iskazan govor mržnje, širenje nacionalne netrpeljivosti i huškanje protiv Srpskog narodnog vijeća, tjednika “Novosti” i sugrađana srpske nacionalnosti.

Odbor za nacionalne manjine također je u tom povučenom prijedlogu predlagao Gradskoj skupštini da najoštrije osudi i sve druge incidente koji nisu bili medijski popraćeni a vezani su uz nepoštivanje nacionalnih manjina te da od MUP-a zahtijeva da provede temeljitu istragu u vezi događaja u Savudrijskoj ulici i događaja paljenja tjednika “Novosti” u Gajevoj te da o rezultatima istrage u skladu da zakonskim mogućnostima izvijesti Gradsku skupštinu.

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.