Prati nas

Vijesti

Zagreb uskoro: U tramvajima i autobusima samo karta od 15 kuna

Popularna odluka koja je brojnim ‘švercerima’ omogućila da ne plate kaznu ako su prvi put uhvaćeni u vožnji bez karte postala je prošlost, a u ZET-u kažu da je mjera bila privremena, javlja Jutarnji list. 

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Od 1. svibnja putnici ZET-a nemaju više pravo na oprost prvog prekršaja. Popularna odluka koja je brojnim ‘švercerima’ omogućila da ne plate kaznu ako su prvi put uhvaćeni u vožnji bez karte postala je prošlost, a u ZET-u kažu da je mjera bila privremena, javlja Jutarnji list.

Mjera je na snagu stupila 1. ožujka prošle godine, a predložio ju je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, i to baš u vrijeme prije lokalnih izbora. Ipak, ovo nije jedina novost iz ZET-a. Jutarnji doznaje da će 1. srpnja biti uvedena nova karta po cijeni od 15 kuna koja će vrijediti dva ili tri sata. Još je zanimljivije da će se u tramvajima i autobusima moći kupiti samo ta karta, a karte od četiri ili deset kuna moći će se kupiti samo na kioscima i na prodajnim mjestima ZET-a.


.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP