Crno-bijeli svijet (foto: HRT PR)

Crno-bijeli svijet se vraća, snimljena je 3. sezona

Autor: • 15. 06. 2018. • Kolaž, Show4798 • Verzija za ispis Verzija za ispis

U zagrebačkom studiju Katran snimljene su završne scene treće sezone dramske serije Crno-bijeli svijet  koju za Hrvatsku radioteleviziju radi produkcijska kuća Interfilm, te čije je prikazivanje na javnom servisu planirano ove jeseni, javlja HRT.

“Danas je zadnji dan snimanja, završavamo jednom neobičnom scenom između Dunje (Elizabeta Kukić) i Žaca (Karlo Maloča), posrijedi je scena iz druge epizode u kojoj se oni bave jednim radio uređajem”, rekao je redatelj Goran Kulenović. U toj sceni Žac, naime, pomaže Dunji oko čudnog programa kojeg ona uhvati na svojoj radio stanici. “Nastupio sam u svim epizodama, imam više od 50 dana snimanja, svašta smo preživjeli i pred kraj sam već osjetio umor”, rekao je Karlo.Treća sezona, čije je snimanje trajalo oko 90 dana, imat će dvanaest pedesetominutnih nastavaka koji prate zbivanja iz 1983. i 1984. godine – u kojima sudjeluju već dobro poznati Kipo, Žungul, Žac, Ksenija, Dominik,  Marina i Dunja.

Kipo će u redakciji magazina Danas dobiti novoga urednika, kojega glumi Krešimir Mikić, a Bojan Navojec glumi jednoga živopisnog starijeg vodnika jer Žac sa svojom ekipom ide na regrutaciju, otkrio je redatelj. “Slanje odraslih muškaraca na tzv. manevre ili dizanje u rezervu jedna je od mnogih asocijacija na to doba kada gomila muškaraca ode na tjedan dana u nekakvu pustoš i ondje se igraju partizana i Nijemaca. To se dakle dogodi našemu Juri, koji je i inače u ovoj sezoni u jako depresivnoj fazi”, dodao je u razgovoru s novinarima.

Crno-bijeli svijet (foto: HRT PR)

“Riječ je o kompleksnom projektu po svim parametrima: od scenografije, kostima, šminke, automobila te velikim brojem glumaca”, rekao je Goran Kulenović, dodajući kako su promijenili mnoštvo lokacija, a snimali su i u uredu Predsjednice.

Radnja će se, među ostalim, događati na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u Sarajevu, na izboru Miss Jugoslavije, na senzacionalnoj Mimarinoj izložbi u Vili Zagorje, ali i na satovima aerobika, kolinju, regrutaciji, zagrebačkome moru – tada još neuređenom Jarunu, na vojnoj vježbi, zagrebačkom Hreliću, računalnom tečaju te nekim kultnim zagrebačkim mjestima.

Glavni je scenarist i redatelj serije Goran Kulenović, koscenarist je Igor Mirković, a koscenaristi dvaju nastavaka su Renato Baretić i Ante Tomić. Direktor fotografije je Mario Sablić, scenograf Mario Ivezić, kostimografkinja Katarina Zaninović, supervizorica maske Slavica Šnur, izvršna producentica Maja Vukić, a producent Ivan Maloča. Urednica serije je Zinka Kiseljak.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.