Prati nas

Show

Crno-bijeli svijet se vraća, snimljena je 3. sezona

Radnja će se, među ostalim, događati na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u Sarajevu, na izboru Miss Jugoslavije, na senzacionalnoj Mimarinoj izložbi u Vili Zagorje, ali i na satovima aerobika, kolinju, regrutaciji, zagrebačkome moru – tada još neuređenom Jarunu, na vojnoj vježbi, zagrebačkom Hreliću, računalnom tečaju te nekim kultnim zagrebačkim mjestima.

Objavljeno

|

Crno-bijeli svijet (foto: HRT PR)

U zagrebačkom studiju Katran snimljene su završne scene treće sezone dramske serije Crno-bijeli svijet  koju za Hrvatsku radioteleviziju radi produkcijska kuća Interfilm, te čije je prikazivanje na javnom servisu planirano ove jeseni, javlja HRT.

“Danas je zadnji dan snimanja, završavamo jednom neobičnom scenom između Dunje (Elizabeta Kukić) i Žaca (Karlo Maloča), posrijedi je scena iz druge epizode u kojoj se oni bave jednim radio uređajem”, rekao je redatelj Goran Kulenović. U toj sceni Žac, naime, pomaže Dunji oko čudnog programa kojeg ona uhvati na svojoj radio stanici. “Nastupio sam u svim epizodama, imam više od 50 dana snimanja, svašta smo preživjeli i pred kraj sam već osjetio umor”, rekao je Karlo.


Treća sezona, čije je snimanje trajalo oko 90 dana, imat će dvanaest pedesetominutnih nastavaka koji prate zbivanja iz 1983. i 1984. godine – u kojima sudjeluju već dobro poznati Kipo, Žungul, Žac, Ksenija, Dominik,  Marina i Dunja.

Kipo će u redakciji magazina Danas dobiti novoga urednika, kojega glumi Krešimir Mikić, a Bojan Navojec glumi jednoga živopisnog starijeg vodnika jer Žac sa svojom ekipom ide na regrutaciju, otkrio je redatelj. “Slanje odraslih muškaraca na tzv. manevre ili dizanje u rezervu jedna je od mnogih asocijacija na to doba kada gomila muškaraca ode na tjedan dana u nekakvu pustoš i ondje se igraju partizana i Nijemaca. To se dakle dogodi našemu Juri, koji je i inače u ovoj sezoni u jako depresivnoj fazi”, dodao je u razgovoru s novinarima.

Crno-bijeli svijet (foto: HRT PR)

“Riječ je o kompleksnom projektu po svim parametrima: od scenografije, kostima, šminke, automobila te velikim brojem glumaca”, rekao je Goran Kulenović, dodajući kako su promijenili mnoštvo lokacija, a snimali su i u uredu Predsjednice.

Radnja će se, među ostalim, događati na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u Sarajevu, na izboru Miss Jugoslavije, na senzacionalnoj Mimarinoj izložbi u Vili Zagorje, ali i na satovima aerobika, kolinju, regrutaciji, zagrebačkome moru – tada još neuređenom Jarunu, na vojnoj vježbi, zagrebačkom Hreliću, računalnom tečaju te nekim kultnim zagrebačkim mjestima.

Glavni je scenarist i redatelj serije Goran Kulenović, koscenarist je Igor Mirković, a koscenaristi dvaju nastavaka su Renato Baretić i Ante Tomić. Direktor fotografije je Mario Sablić, scenograf Mario Ivezić, kostimografkinja Katarina Zaninović, supervizorica maske Slavica Šnur, izvršna producentica Maja Vukić, a producent Ivan Maloča. Urednica serije je Zinka Kiseljak.

.

Show

Potresno: Uzvanici na predsjedničin prijem stigli neklimatiziranim autobusom, mokri i znojni

U autobusu nije bilo klime pa su pripadnici društvene elite pred predsjednicu došli znojni i povenuli.

Objavljeno

|

Autor

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović održala je svečani prijem povodom Dana državnosti. Na Pantovačku su se tako okupili uglednici i poznati građani te neki manje poznatiji; od sportaša, preko glumaca, političara do zvijezda glazbenih reality emisija.

Velik dio njih krenuo je ZET-ovim autobusom bez klimatizacije i to u najtoplijem dijelu dana kada se Zagreb pretvara u uzavreli kotao uz temperatura zraka koja premašuje 30 °C. Među njima je bio i Dino Jelusić, mladi mentor iz HTV-ove emisije Zvijezde pjevaju. Putem društvenih mreža zabavno je izvijestio javnost da ide put predsjedničkih dvora te da se svi ‘selebritiji’ voze u tim nehumanim uvjetima.


U paklenom autobusu bila je i glumica Anja Šovagović Despot koja se nadovezala na Dininu izjavu i rekla kako svi u autobusu izgledaju kao “potpuni jadnici” jer su mokri i znojni. “Znači ovo je strašno”, zaključio je Jelusić na kraju snimke.

Što se samog prijema tiče, nakon što su državnu himnu izvele sestre Husar, društvena elita uživala je u pjesmi “Dolazak Hrvata“ Marka Perkovića Thompsona i pjesmi “Croatio ponosna u duši“, Nenada Ninčevića i Branimira Kopitovića. Ta dva domoljubna glazbena broja izveo je uniformirani Tomislav Kreš, mladi pjevač iz HTV-ove emisije “A strana” uz Jazz orkestar Hrvatske vojske. 

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP