Prati nas

Show

Kićina ‘Divna crna žena’ još uvijek je divna

Znate li tko je i kako izgleda ‘divna crna žena’ iz najpopularnije pjesme Krunoslava Kiće Slabinca? Ovih je dana boravila u Zagrebu i objavila je fotografiju s pjevačem koji je opjevao njenu ljepotu.

Objavljeno

|

Tko je Kićina crna žena?
Kićo i Mirjana Antonović (foto: M. Antonović/Facebook)

Čak je 46 godina prošlo otkad se na radiju prvi put zavrtio legendarna pjesma Krunoslava Kiće Slabinca “Zbog jedne divne crne žene”. Taj bezvremenski hit danas je sluša jednako rado kao i prije skoro pedeset godina, a sada je otkriveno i tko je bio inspiracija za romantične stihove.

Naime, “divnu crnu ženu” Mirjanu Antonović Kićo je upoznao na turneji po Americi i smjesta se zaljubio u nju. Stihove je napisao u avionu na povratku kući, a glazbu nedugo nakon povratka u Zagreb.

Mirjana je ovih dana boravila u Zagrebu i družila se s pjevačem koji je opjevao njezinu ljepotu i “divnu crnu kosu”. Fotografije s druženja objavila je na svojem Facebook profilu i pokazala da je i dalje prava ljepotica kao i u vrijeme kad je poznata pjesma nastala.

Poslušajte pjesmu “Zbog jedne divne crne žene”:

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.