Prati nas

Mozaik

Muž naučio šminkati prije nego mu draga izgubi vid

Priča Mone i Desa Monahan istovremeno je lijepa i tužna. Ona pomalo gubi vid i jednoga će dana biti potpuno slijepa, pa je on naučio nanositi šminku kako bi mogao uljepšavati svoju dragu i kad ona zbog slabog vida to više ne bude mogla.

Objavljeno

|

screenshot: Youtube

Nevjerojatna ljubavna priča stiže iz irskog gradića Waterforda gdje živi bračni par Mona i Des Monahan. Oboje su osamdeset-i-nešto godišnjaci, u braku su više od 50 godina i vole se kao i prvoga dana. No nažalost nad njihovu se ljubav nadvila tamna sjena. Mona je oboljela zbog čega joj se vid počeo naglo pogoršavati i uskoro će ostati potpuno slijepa. Njezin suprug Des odlučio je zato napraviti nešto doista posebno: odlučio je naučiti nanositi šminku kako bi mogao uljepšavati svoju dragu i kad ona zbog slabog vida to više ne bude mogla.

Vremešni par se za pomoć obratio profesionalnoj šminkerici Rosie O’Driscoll koja radi u robnoj kući Debenhams gdje vodi tečaj make-upa. Monahanovi su je zamolili da im pomogne, odnosno da nauči Desa tajne šminkerskog zanata. “Kad su prvi put došli Des nije znao čemu služi koja četkica, no sada je pravi majstor”, kaže Rosie koja je u međuvremenu postala kućna prijateljica s Monahanovima.

Par je od listopada prošle godine redovito dolazio na tečaj i Des je, malo po malo, toliko ovladao tehnikom šminkanja da je počeo isprobavati i neke nove nijanse i tehnike. “Ovo nije zapravo toliko teško. Mislim da bih i sam sada mogao voditi tečaj. No najvažnije mi je da je Mona zadovoljna i da se osjeća i izgleda lijepo unatoč slabom vidu.”

Romantična Mone i Desa Monahan ubrzo je dospjela u novine i nih su dvoje postali omiljeni ljubavni par Waterforda.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.