Prati nas

Vijesti

ZET uvodi kartu od 7 kuna, vozači će prodavati samo karte od 15 kuna

Sve ostale vozne karte po cijenama od 4, 7 i 10 kuna i dalje će biti dostupne na uobičajenim prodajnim mjestima, stoga preporučujemo da se unaprijed planira putovanje i obavi kupnja na više od 300 lokacija.

Objavljeno

|

Koliko košta karta za tramvaj?
foto: MojeVrijeme.hr

ZET od  1. srpnja uvodi novu voznu kartu za autobuse i tramvaje – i to po cijeni od 7 kuna, koja će vrijediti 60 minuta u jednoj tarifnoj zoni. Karta će biti dostupna u papirnatom u elektronskom obliku.

“Putnici koji prijevoz plaćaju vrijednosnom kartom, na zaslonu uređaja za registraciju trebaju prije prislanjanja kartice odabrati kupnju karte od 60 minuta. Tako kupljena karta vrijedit će jedan sat, bez obzira na smjer putovanja, dok će u papirnatom obliku, kao i do sada vrijediti u jednom smjeru. Napominjemo kako će prislanjanjem elektroničke kartice bez prethodnog odabira 60 minutne karte na zaslonu uređaja, putnik kupiti uobičajenu kartu za jednu zonu po cijeni od 10 kuna”, upozoravaju iz ZET-a.

“Vozači tramvaja i autobusa od 1. će srpnja, prodavati isključivo pojedinačnu papirnatu kartu po cijeni od 15 kuna, koja će za vožnju biti valjana 90 minuta u jednom smjeru i na području jedne tarifne zone. Sve ostale vozne karte po cijenama od 4, 7 i 10 kuna i dalje će biti dostupne na uobičajenim prodajnim mjestima, stoga preporučujemo da se unaprijed planira putovanje i obavi kupnja na više od 300 lokacija”, poručuju iz zagrebačkog javnog prijevoznika.

Uspinjača će, pak, poskupjeti za jednu kunu. “Kako bi se brojnim posjetiteljima i dalje pružala kvalitetna usluga ovim najsigurnijim sredstvom javnoga prijevoza, od 1. srpnja doći će do manjih korekcija cijena. Tako će karta za vožnju, umjesto dosadašnje 4 kune, iznositi  5 kuna. Istovremeno, hitna vožnja moći će se naručiti po cijeni od 25 kuna”, priopćili su iz ZET-a te najavili i mobilnu aplikaciju za kupnju karte.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.