Prati nas

Show

Brigitte ste krititizirali zbog kasne trudnoće, a što je s Clooneyem?

Kada je riječ o očevima, pretpostavljamo da oni mogu biti bezbolno uklonjeni, da su manje uključeni u odgoj djeteta. S druge strane, ženama se govori da su sebične, ako majčinstvo ostave za kasnije.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Brigitte Nielsen i suprug Mattia Dessi (foto: realBrigitteNielsen / Instagram)

Trebaju li žene rađati poslije pedesete ili čak poslije četrdesete? To je pitanje aktualizirano nakon što su svi mediji objavili vijest da je danska glumica i fotomodel Brigitte Nielsen rodila svoje peto dijete u 55. godini života i to s petim suprugom.

„Mnoge su žene rekle da sam prestara, ali koliki su muškarci dobili prvo dijete u šezdesetima i sedamdesetima i od toga se nije radio problem?“ komentirala je Brigitte nastalu situaciju za koju smatra da je sasvim prirodna. „Poštujem svačije mišljenje, nekome se to ne sviđa, ali to je moj život, a ja i suprug imamo solidnu vezu“, ispričala je za BBC.


Nielsen se udala za Mattiju Dessia (39) u 2006. godini, a počela je zamrzavati svoja jajašca kad aje imala 40 godina. Novorođena Frida je njeno prvo dijete s petim suprugom.

Kako biti seksi? George Clooney nude pics.

George Clooney (foto: BigStock)

Britanska stručnjakinja za plodnost dr. Zeynep Gurtin za BBC je potvrdila da se starije majke puno više osuđuju od starih očeva. „Nitko nije ni podignuo obrvu oko Georgea Clooneya koji je postao otac blizanaca u 56. godini života. Kada je riječ o očevima, pretpostavljamo da oni mogu biti bezbolno uklonjeni, da su manje uključeni u odgoj djeteta. S druge strane, ženama se govori da su sebične, ako majčinstvo ostave za kasnije.“

.

Show

Ljiljana Saucha: ‘Nisam znala da mi je to zadnja emisija, kažu da žele mlađe’

U programu Za slobodu 1991. uređivala je vijesti, podnevni i večernji dnevnik. Uređivala je i vodila središnji Dnevnik 2000, a zatim gotovo sve dnevnike i vijesti. Od 2011. radi u redakciji kulture.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

“Kada sam u četvrtak 17. rujna odradila Vijesti iz kulture, nisam znala da će mi to biti zadnje ovakvo pojavljivanje na ekranu u 37 godina dugoj karijeri na HRT-u”, napisala je na Facebooku televizijska urednica i voditeljica Ljiljana Saucha (63).

Kako je objasnila, u petak je doznala da emisiju više neće voditi, jer na HTV-u žele mlade ljude na ekranu. “Sve je ovo ‘novo normalno’, jer imam do mirovine još 14 mjeseci. Svima koji Vama koji ste pratili emisiju – hvala”, napisala je Saucha.


Iako su joj pratitelji novinari na društvenim mrežama savjetovali da tuži HRT zbog ageizma i seksizma, Saucha je odgovorila: “Ma ne, nije mi do toga.” Na pitanje zašto bi se to prihvaćalo kao normalno, odgovorila je: “Vidjela sam da su mnogi prije mene morali otići. I to puno mlađi. To je postalo normalno.”

Jedno od najprepoznatljivijih lica HTV-a, Ljiljana Saucha, diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radila je kao novinarka Poleta i bila je suradnica suradnica Radija Zagreb od 1979. Vodila je i nekoliko serija za djecu, da bi se potom otisnula u Zagrebačku panoramu. Uređivala je brojne emisije mozaičnog programa kao što su Dobro jutro, Hrvatska, Dobar dan, Hrvatska zemlja i ljudi, Hrvatska danas.

Saucha je bila prva voditeljica hrvatskoga lota 1989. u emisiji Fortuna. U programu Za slobodu 1991. uređivala je vijesti, podnevni i večernji dnevnik. Uređivala je i vodila središnji Dnevnik 2000, a zatim gotovo sve dnevnike i vijesti. Od 2011. radi u redakciji kulture.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP