Prati nas

Vijesti

Prevaranti zvali starije osobe i tražili novac

Iz Policijska uprave dubrovačko-neretvanske upozoravaju građane, naročito one starije životne dobi, da dobro pripaze kako ne bi postali žrtvama bezobzirnih prevaranata. Naime, prijavljeno je nekoliko slučajeva u kojima je nepoznata osoba telefonskim putem tražila novac.

Objavljeno

|

foto: Pixabay

Dubrovačko-neretvanska policijska uprava poziva građane da ne nasjedaju na učestale pokušaje prevare telefonskim putem.

Naime, dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Korčula 24-godišnji državljanin Velike Britanije sumnjiči se za  kazneno djelo prijevare počinjeno na način da poziva građane te se predstavlja kao uposlenik konzulata ili veleposlanstva neke države i traži pomoć za nekog člana obitelji.

Utvrđeno je da je sredinom ožujka ove godine 72-godišnjakinja dobila telefonski poziv ženske osobe iz SAD-a, koja se predstavila kao predstavnica konzulata, i zatražila da se za potrebe pokrivanja troškova adekvatne liječničke skrbi njene tete, koja živi u Australiji, uplati novac.

Potom je s istog broja nazvala muška osoba koja se predstavila kao tetin unuk i tražio novčanu pomoć za baku, nakon čega su 72-godišnjakinja i njena 74-godišnja sestra na račun osumnjičenog uplatile novčani iznos od 15.430 kuna. Nakon što je muškarac i sljedećeg dana tražio uplatu novca, oštećene su shvatile da su prevarene i cijeli su slučaj prijavile policiji.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.