Prati nas

Aktivno starenje

Upoznajte Charlesa, 85-godišnjeg padobranca

Što vi planirate raditi kad vam bude 85 godina? Hoćete li se baviti vrtlarenjem, rješavanjem ktižaljki i štrikanjem ili na umu imate nešto pustolovnije? 85-godišnjak iz South Jerseya svakako spada u ovu potonju kategoriju. Skakao je s padobranom, vozio se u akrobatskom avionu, letio balonom… No ima još želja.

Objavljeno

|

Charles Perritt (screenshot: ABC)

Ne, to nije ptica. Nije ni avion. To je Charles Perritt (85) koji se za rođendan odvažio na skok s padobranom s 4000 metara. „Bilo je odlično! Ne mogu to ni objasniti, strašno uzbuđenje“, kaže vitalni Charles iz South Jerseya. Ovaj umirovljeni mehaničar skočio je tzv. tandem skokom u društvu iskusnog padobranca, dok su ga na tlu čekali njegovi unuci. „Slobodni pad je bio prilično turbulentan. Odozgora sam mogao vidjeti čitavu okolicu.“

Neki će reći da skakanje s padobranom nije za 85-godišnjaka, no Charles s godinama nije izgubio želju za avanturom. „Već dugo to želim i sad sam si želju napokon ispunio. Bilo je odlično!“ Charles je već 64 godine u braku s Terry. Ona pak za njega misli da je pomalo lud. „Pa on ima 85 godina. Ne bi više trebao raditi takve stvari“, kaže Terry.Prilikom slijetanja, Charles je malo udario glavom ali kaže da nije strašno i da je svakako vrijedilo. Ovaj 85-godišnji pustolov skakao je s padobranom, vozio se u akrobatskom avionu, letio balonom… No ima još želja. „Želio bih se provozati u borbenom avionu. Ne znam hoće li mi to uspjeti, ali to mi je želja“, kaže Charles.

.

Aktivno starenje

Umirovljenica naštrikala 450 kaputića i deka za pse iz azila

Omiljeni hobi 89-godišnje Maisie Green je štrikanje i heklanje. Osim toga, jako voli i pse pa je spojila ugodno s korisnim i za pse iz azila napravila tople divotice koje će ih grijati i utješiti dok ne pronađu svoj zauvijek dom.

Objavljeno

|

Uz sve crne i loše vijesti, dobro nam dođe i malo pozitivnih i lijepih priča. Azil za pse iz Basildona u Engleskoj na svojoj se Facebook stranici zahvalio svojoj volonterki koja je za pse u skloništi naštrikala čak 450 puloverića i pokrivača.

Omiljeni hobi 89-godišnje Maisie Green je štrikanje i heklanje. Osim toga, jako voli i pse pa je spojila ugodno s korisnim i za pse iz azila napravila tople divotice koje će ih grijati i utješiti dok ne pronađu svoj zauvijek dom.Gospođi Green treba oko tri dana da napravi pokrivač te nešto više od dana za kaputić. najčešće štrika navečer uz televiziju, a kad prikupi dovolčjno gotovih stvari, posjeti skonište i psima uruči darove.

Green je inače članica štrikačkog kluba u obližnjem domu umirovljenika. I ostali štićenici doma rado štrikaju i heklaju za pse tako da u skloništu u Basildonu doista nikome nije hladno.

Nastavi čitati