Prati nas

Aktivno starenje

Upoznajte Charlesa, 85-godišnjeg padobranca

Što vi planirate raditi kad vam bude 85 godina? Hoćete li se baviti vrtlarenjem, rješavanjem ktižaljki i štrikanjem ili na umu imate nešto pustolovnije? 85-godišnjak iz South Jerseya svakako spada u ovu potonju kategoriju. Skakao je s padobranom, vozio se u akrobatskom avionu, letio balonom… No ima još želja.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Charles Perritt (screenshot: ABC)

Ne, to nije ptica. Nije ni avion. To je Charles Perritt (85) koji se za rođendan odvažio na skok s padobranom s 4000 metara. „Bilo je odlično! Ne mogu to ni objasniti, strašno uzbuđenje“, kaže vitalni Charles iz South Jerseya. Ovaj umirovljeni mehaničar skočio je tzv. tandem skokom u društvu iskusnog padobranca, dok su ga na tlu čekali njegovi unuci. „Slobodni pad je bio prilično turbulentan. Odozgora sam mogao vidjeti čitavu okolicu.“

Neki će reći da skakanje s padobranom nije za 85-godišnjaka, no Charles s godinama nije izgubio želju za avanturom. „Već dugo to želim i sad sam si želju napokon ispunio. Bilo je odlično!“ Charles je već 64 godine u braku s Terry. Ona pak za njega misli da je pomalo lud. „Pa on ima 85 godina. Ne bi više trebao raditi takve stvari“, kaže Terry.


Prilikom slijetanja, Charles je malo udario glavom ali kaže da nije strašno i da je svakako vrijedilo. Ovaj 85-godišnji pustolov skakao je s padobranom, vozio se u akrobatskom avionu, letio balonom… No ima još želja. „Želio bih se provozati u borbenom avionu. Ne znam hoće li mi to uspjeti, ali to mi je želja“, kaže Charles.

.

Aktivno starenje

Tito (79) je postao prava kulinarska senzacija na Youtubeu

Prije korone, radio je u jednoj trgovini mješovitom, no zbog epidemije bio je prisiljen napustiti posao. Umjesto da se samosažalijeva, pokrenuo je kulinarski show na Youtube i postao prava zvijezda.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Nakon što je izgubio posao zbog koronavirusa, Carlos “Tito Charly” Elizondo pokrenuo je svoj vlastiti kulinarski show i postao prava Youtube senzacija – i to sve u dobi od 79 godina.

Tijekom karantene većina nas se bacila na kuhanje i pečenje, no tek su rijetki iz tog ukusnog hobija uspjeli izvući i nešto više – osim prekomjernih kilograma. No Tito Charly izvještio se u pripremanju mnogi delicija, uglavnom tradicionalne meksičke kuhinje, i svoje umijeće pokazao je na svojem Youtube kanalu.


Prije korone, radio je na pola radnog vremena u jednoj trgovini mješovitom robom u Monterreyu u Meksiku, no zbog epidemije je bio prisiljen napustiti posao. Umjesto da se samosažalijeva, zamolio je kći i unuka za pomoć oko tehničkih pojedinosti pa je počeo snimati svoje kuhanje. Ljudima su se svidjele video snimke ovog simpatičnog gospodina i broj pratitelja na njegovom Youtube kanalu ubrzo je narastao na nevjerojatnih 400 tisuća.

Novu epizodu svoje kulinarske emisije Tito objavljuje svake nedjelje, a iako je u originalu na španjolskom jeziku, show mogu pratiti i svi ostali s obzirom da ima engleske titlove. Ono što se gledateljima Titove emisije, pored samih delicija, najviše sviđa je strast i ljubav s kojom Tito pristupa hrani.

Tito, inače udovac s troje djece i šestoro unučadi, nije se zaustavio na ovome. Stvorio je svoju vlastitu liniju namirnica koju koristi u pripremi jela pa se tako, također putem interneta, može kupiti poseban Titov sir, sušeno meso i razni začini.

Tito je i više nego zadovoljan kako se biznis razvio, ali ne planira na tome stati, već će ga nastojati dodatno proširiti. “Uvijek sam imao pozitivan stav prema životu i gledao naprijed. Ništa nije nemoguće, uvijek postoji način”, kaže simpatični Tito.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP