Prati nas

Aktivno starenje

Upoznajte Charlesa, 85-godišnjeg padobranca

Što vi planirate raditi kad vam bude 85 godina? Hoćete li se baviti vrtlarenjem, rješavanjem ktižaljki i štrikanjem ili na umu imate nešto pustolovnije? 85-godišnjak iz South Jerseya svakako spada u ovu potonju kategoriju. Skakao je s padobranom, vozio se u akrobatskom avionu, letio balonom… No ima još želja.

Objavljeno

|

Charles Perritt (screenshot: ABC)

Ne, to nije ptica. Nije ni avion. To je Charles Perritt (85) koji se za rođendan odvažio na skok s padobranom s 4000 metara. „Bilo je odlično! Ne mogu to ni objasniti, strašno uzbuđenje“, kaže vitalni Charles iz South Jerseya. Ovaj umirovljeni mehaničar skočio je tzv. tandem skokom u društvu iskusnog padobranca, dok su ga na tlu čekali njegovi unuci. „Slobodni pad je bio prilično turbulentan. Odozgora sam mogao vidjeti čitavu okolicu.“

Neki će reći da skakanje s padobranom nije za 85-godišnjaka, no Charles s godinama nije izgubio želju za avanturom. „Već dugo to želim i sad sam si želju napokon ispunio. Bilo je odlično!“ Charles je već 64 godine u braku s Terry. Ona pak za njega misli da je pomalo lud. „Pa on ima 85 godina. Ne bi više trebao raditi takve stvari“, kaže Terry.

Prilikom slijetanja, Charles je malo udario glavom ali kaže da nije strašno i da je svakako vrijedilo. Ovaj 85-godišnji pustolov skakao je s padobranom, vozio se u akrobatskom avionu, letio balonom… No ima još želja. „Želio bih se provozati u borbenom avionu. Ne znam hoće li mi to uspjeti, ali to mi je želja“, kaže Charles.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.