Prati nas

Vijesti

Vatreni se vraćaju s milijunima dolara

Hrvatska je već sad bogatija za 22 milijuna dolara, a ako osvojimo broncu, taj je iznos za 2 milijuna dolara viši. Za drugo mjesto reprezentacija će osvojiti 28 milijuna dolara, ali ako reprezentativci postanu svjetski prvaci, HNS se iz Rusije vraća kući bogatiji za vrtoglavih 38 milijuna dolara.

Objavljeno

|

Kolinda Grabar-Kitarović, Svjetsko nogometno prvenstvo, Soči

Za ovo je prvenstvo iznos fonda povećan za čak 40 posto u odnosu na prvenstvo 2014. godine i iznosi ukupno 791 milijun dolara, koji će biti raspodijeljen na sve sudionike prvenstva, prenosi N1.

Od 791 milijuna dolara iz fonda, 400 milijuna bit će raspodijeljeno na 32 reprezentacije koje su sudjelovale u prvenstvu, ovisno o njihovu plasmanu, dok će 209 milijuna dobiti nogometni klubovi, čiji su igrači sudjelovali na prvenstvu, a preostalih 134 milijuna bit će iskorišteni za osiguranje i naknadu klubovima čiji se igrači ozlijede tijekom nastupa na Svjetskom prvenstvu, piše portal Total Sportek.

Svaka će od 32 reprezentacije, koje su sudjelovale na SP-u, dobiti 1,5 milijun dolara samo zbog sudjelovanja na prvenstvu. One reprezentacije koje su ispale u grupnoj fazi natjecanja dobit će po osam milijuna dolara.

One koje su prošle grupnu fazu dobit će 12 milijuna, dok reprezentacije koje su izgubile u četvrtfinalu dobivaju 16 milijuna dolara. Četvrtoplasiranoj reprezentaciji ide 22 milijuna dolara, za treće mjesto dobit će 24 milijuna. Za srebrnu medalju nagradni fond iznosi 28 milijuna dolara, dok će reprezentacija koja postane svjetski prvak dobiti 38 milijuna dolara.

Drugim riječima, Hrvatska je već sad bogatija za 22 milijuna dolara, a ako osvojimo broncu, taj je iznos za 2 milijuna dolara viši. Za drugo mjesto reprezentacija će osvojiti 28 milijuna dolara, ali ako reprezentativci postanu svjetski prvaci, HNS se iz Rusije vraća kući bogatiji za vrtoglavih 38 milijuna dolara.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.