Prati nas

Vijesti

Vrdoljak: Drugi stup ostaje, jačat ćemo ga

Treba odlučiti i kada će se smanjiti porezi na plaće. Rasteretio bih cijenu rada i sljedeće godine digao tih pola poena. Ne može se gasiti drugi stup. Rekli smo da je naš cilj jačanje drugog stupa. To su vaši novci, to je poruka koju želimo poslati.

Objavljeno

|

mirovinska reforma
Ivan Vrdoljak (foto: HNS)

Šef koalicijskog HNS-a Ivan Vrdoljak odbacio je navode da će Vlada ići na gašenje drugog mirovinskog stupa. Dapače, misli ovaj povratnik u politiku, još će ga i jačati.

“Meni je žao što sam bio član vlada od 2002. i što nitko nije napravio da se svake godine za pola poena dižu uplate. Da je to napravljeno, ne bi imali temu da ljudi imaju manju mirovinu. Bože moj, nije napravljeno tada, sada ide… Treba odlučiti i kada će se smanjiti porezi na plaće. Rasteretio bih cijenu rada i sljedeće godine digao tih pola poena”, kaže Vrdoljak i dodaje: “Ne može se gasiti drugi stup. Rekli smo da je naš cilj jačanje drugog stupa. To su vaši novci, to je poruka koju želimo poslati.”.

Vijesti

Google prekinuo suradnju s Huaweijem. Što to znači za korisnike?

Google je objavio da prekida suradnju s kineskim proizvođačem tehnike Huaweijem i to u području prijenosa hardwarea, softwarea i svih tehnoloških usluga te time izazvao pravu paniku među korisnicima pametnih telefona kineskog proizvođača.

Objavljeno

|

Američki tehnološki div Google izazvao je u nedjelju pravi potres na tržištu pametnih telefona kad je objavio da prekida suradnju s kineskim proizvođačem tehnike Huaweijem i to u području prijenosa hardvera, softvera i svih tehnoloških usluga, osim onih čije open source licence određuju da su dostupne u javnoj domeni, piše Reuters.

Nakon objave vijesti, zavladala je panika među korisnicima Huaweijevih uređaja jer bi to moglo značiti da sa svojih pametnih telefona više neće moći pristupiti Googleu, Gmailu, pretraživaču Chromeu i sličnim uslugama.No mjesta panici ipak nema. “Za korisnike naših usluga Google Play i zaštite iz Google Play Protecta te usluge će i dalje funkcionirati na dosadašnjim Huaweijevim uređajima”, rekao je glasnogovornik Googlea.

Problem bi eventualno mogli imati budući korisnici Huaweija. Naime, Huawei će moći koristiti samo javno dostupne verzije Androida i neće imati pristup Googleovim servisima i aplikacijama, no te će usluge i aplikacije i dalje funkcionirati za postojeće korisnike.

Međutim, za pretpostaviti je da će Huawei doskočiti ovom problemu tako što će i budućim korisnicima ponuditi svoje sustave te tako izbjeći Googleov embargo.

Nastavi čitati