Prati nas

Vijesti

Zagrebački GSV: Politika Grada Zagreba prema građanima starije životne dobi

S obzirom na demografske procese, povećanje prosječne životne dobi te činjenicom da će starije osobe činiti sve veći postotak u ukupnoj populaciji grada Zagreba, skrb o starijima postat će sve važnija.

Objavljeno

|

Kako otpisati dug?
Zagreb, foto: BigStock

U zgradi Gradske uprave održana je 7. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća na temu Politika Grada Zagreba prema građanima starije životne dobi i Dohodovni cenzus pri korištenju socijalnih prava građana iz nadležnosti Grada Zagreba.

Uz predsjednika GSV-a Igora Škrgetića, na Sjednici je nazočila i zamjenica gradonačelnika Olivera Majić, ujedno i dopredsjednica GSV-a.


S obzirom na demografske procese, povećanje prosječne životne dobi te činjenicom da će starije osobe činiti sve veći postotak u ukupnoj populaciji grada Zagreba, skrb o starijima postat će sve važnija, rekao je predsjednik Igor Škrgatić, te dodao da se na Sjednici razgovaralo još i o kapacitetima gradskih i privatnih domova. Problematika nije samo u smještajnom kapacitetu nego je problem u visini mirovina, odnosno malom broju umirovljenika koji si mogu priuštiti smještaj u njima, istaknuo je predsjednik. (zagreb.hr)

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP