Zagrebačko smeće
MIlan Bandić (foto: Zagreb.hr)

Bandić protiv porezne reforme, traži porez na nekretnine

Autor: • 08. 08. 2018. • Vijesti431 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Klub zastupnika stranke Milan Bandić 365: Stranka rada i solidarnosti podržava Vladu, no neće podržati najavljenu poreznu reformu. Kažu, Hrvatskoj trebaju bitne reforme, a Vladin prijedlog je samo kratkoročno rješenje koje neće pomoći onima s najnižim primanjima.

“Treba imati hrabrosti i morala da dignete ruku za ovo. Svi oni koji imaju više – i oni neće dobiti ništa posebno – ali to i nije tako bitno. Ali oni koji nemaju – neće dobiti ništa”, rekao je Milan Bandić. Poručio je Vladi da mora voditi računa o radu i solidarnosti s onima koji se u utakmici rada i kapitala nađu na margini. “Pa to je zadaća socijalno odgovorne države i zato sam siguran da ovakav koncept Stranka rada i solidarnosti u Hrvatskom saboru ne može poduprijeti”, istaknuo je.  Smatra kako “na zelenu granu nećemo stići s redistribucijom poreznih stopa i ‘prelijevanjem iz šupljega u prazno’ zadanoga kolača koji se zove nacionalni dohodak”.Rekao je i kako očekuje da će se uvesti porez na nekretnine i postavio pitanje: “Čega se mi to bojimo i zašto dvije godine odgađamo uvođenje poreza na nekretnine jer bogate treba stimulirati da daju više jer su od ove zajednice i više uzeli i u njoj se obogatili?” Koalicijskim partnerima i premijeru poručio je da njegova stranka neće odustati od ove Vlade “jer nemamo bolju”. Na pitanje očekuje li spremnost na kompromis, Bandić odgovora: “Premijer je normalan čovjek koji voli ovu zemlju kao i ja.”

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.