Prati nas

Vijesti

Bandić protiv porezne reforme, traži porez na nekretnine

Milan Bandić podržava Vladu, no neće podržati najavljenu poreznu reformu. Kažu, Hrvatskoj trebaju bitne reforme, a Vladin prijedlog je samo kratkoročno rješenje koje neće pomoći onima s najnižim primanjima. 

Objavljeno

|

Zagrebačko smeće
MIlan Bandić (foto: Zagreb.hr)

Klub zastupnika stranke Milan Bandić 365: Stranka rada i solidarnosti podržava Vladu, no neće podržati najavljenu poreznu reformu. Kažu, Hrvatskoj trebaju bitne reforme, a Vladin prijedlog je samo kratkoročno rješenje koje neće pomoći onima s najnižim primanjima.

“Treba imati hrabrosti i morala da dignete ruku za ovo. Svi oni koji imaju više – i oni neće dobiti ništa posebno – ali to i nije tako bitno. Ali oni koji nemaju – neće dobiti ništa”, rekao je Milan Bandić. Poručio je Vladi da mora voditi računa o radu i solidarnosti s onima koji se u utakmici rada i kapitala nađu na margini. “Pa to je zadaća socijalno odgovorne države i zato sam siguran da ovakav koncept Stranka rada i solidarnosti u Hrvatskom saboru ne može poduprijeti”, istaknuo je.  Smatra kako “na zelenu granu nećemo stići s redistribucijom poreznih stopa i ‘prelijevanjem iz šupljega u prazno’ zadanoga kolača koji se zove nacionalni dohodak”.Rekao je i kako očekuje da će se uvesti porez na nekretnine i postavio pitanje: “Čega se mi to bojimo i zašto dvije godine odgađamo uvođenje poreza na nekretnine jer bogate treba stimulirati da daju više jer su od ove zajednice i više uzeli i u njoj se obogatili?” Koalicijskim partnerima i premijeru poručio je da njegova stranka neće odustati od ove Vlade “jer nemamo bolju”. Na pitanje očekuje li spremnost na kompromis, Bandić odgovora: “Premijer je normalan čovjek koji voli ovu zemlju kao i ja.”

.

Vijesti

Dr. Miroslav Škoro bi mogao biti Kolindin protukandidat na izborima

‘Ako je holivudski glumac mogao dva mandata voditi svjetsku velesilu, ako je u Ukrajini prekjučer za predsjednika mogao prisegnuti bivši komičar, zašto na čelu Hrvatske, u kojoj se političari dosad nisu baš dokazali i iskazali, ne bi bio pjevač?’ misli Škoro.

Objavljeno

|

Autor

Rezultati istraživanja političkih preferencija građana HRejting o iznjedrili su jedno novo ime među potencijalnim predsjedničkim kandidatima, a koje je odmah u javnosti izazvalo veliko zanimanje, javlja HRT.

Miroslav Škoro, naš poznati glazbenik, prvi se put pojavio u ispitivanjima javnog mijenja i odmah dobio 9,4% potpore, što ga je svrstalo na visoko treće mjesto, iza predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića.“Ako je holivudski glumac mogao dva mandata voditi svjetsku velesilu, ako je u Ukrajini prekjučer za predsjednika mogao prisegnuti bivši komičar, zašto na čelu Hrvatske, u kojoj se političari dosad nisu baš dokazali i iskazali, ne bi bio pjevač? Narod nešto traži, traži neku alternativu, traži neku opciju, a s obzirom na to da sam ja cijeli život pisao pjesme koje su vrlo povezane s tim narodom i s tom stvarnošću u kojoj živimo, pa ako narod nešto poručuje onda o tome treba razmisliti ozbiljno”, komentirao je osječki slavuj za javnu televiziju.

“”Nemojte podcjenjivati gospodina Škoru. Gospodin Škoro je ozbiljan intelektualac. Ne vidim zašto ne bi imao šanse. Naime, njegov će najveći problem biti taj ako HDZ bude imao nekog drugog svog kandidata, riječ je zapravo o njegovom prirodnom biračkom tijelu, ali koje je poslušno u odnosu na stranku i tu bi mogao biti njegov problem”, komentar je bivšeg predsjednika Ive Josipovića za N1.

Škoro, podsjetimo, nije samo pjevač. Doktorirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Osijeku i predaje istu na Sveučilištu Sjever. u biografiji ima upisane i poslovne podvige kao što su generalni direktor diskografske kuće te aktualno vođenje vlastite vinarije.

Nastavi čitati