Prati nas

Mozaik

Dođite, obožavat ćete ljeto u Zagrebu!

Kada vas umore sunce te pogled na grafite i lijenu mladost koja se skuplja na ovom mjestu, hlad potražite u tunelu u utrobi Griča. I uživajte u ljetnom Zagrebu kojeg sve više volimo. Jer, što se dogodi u Zagrebu, ostaje u Zagrebu.

Objavljeno

|

Ljeto u Zagrebu
foto: Sandro Bura

Mislili ste da je Zagreb mrtav po ljeti? To je potpuna zabluda. Metropola je iz godine u godinu sve ljepša tijekom kolovoza i rujna, posebice ako se odlučite popeti na Gornji grad koji je postao galerija na otvorenom.

Pri tome nemojte zaboraviti da se Kamenita vrata obnavljaju pa umjesto njih koristite ono što nema svaki velegrad – uspinjaču. Ili, ako vas noge služe, pođite nacrtanim crvenim ćilimom do Zakmardijevih stuba pa se popnite se do Štrosa probijajući se kroz rijeku turista koji se spuštaju prema Trgu. Jer, ovih dana u Zagrebu se najmanje govori hrvatski.

A tamo vas čekaju scenografija iz filma „Tko pjeva zlo ne misli“ i ligeštuli, umjesto dosadnih ugostiteljskih stolaca, na kojima se možete odmoriti uz kavu ili rashlađene koktele. Na trenutak zamislite da ste gospođa Ana Šafranek koja se iskrala iz kuhinje kako bi se potajno susrela s gospodinom Fulirom, daleko od Franjinih i Mininih očiju.

Na drugom kraju najpopularnije zagrebačke šetnice je već uobičajeno Ljeto na Štrosu uz prodaju umjetnina, pivo i ljetnu pozornicu. Prije nego li se strmim stubama spustite prema Art parku, zastanite na trenutak i promotrite krovove grada. A onda zaronite u uličnu umjetnost, popijte pivo u njihaljci ili se popnite na Medin brlog. Unuke, dakako, ostavite na dječjem igralištu. Kada vas umore sunce te pogled na grafite i lijenu mladost koja se skuplja na ovom mjestu, hladovinu potražite u tunelu u utrobi Griča. I uživajte u ljetnom Zagrebu kojeg sve više volimo. Jer, što se dogodi u Zagrebu, ostaje u Zagrebu.

 

 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.