Prati nas

Vijesti

Ostavili djecu baki i djedu pa godinama nisu ni pitali za njih

Nikad nisam išla posjetiti djecu, iako mi je bivši rekao da se mogu javiti njegovom ocu kada ih želim vidjeti. Nisam tražila ni da mi netko dovede djecu. Uzdržavanje sam plaćala neko vrijeme, ali sam prestala jer sam bila u lošoj materijalnoj situaciji.

Objavljeno

|

dijete više voli baku
foto: Pixabay

Valentina i Kristijan, roditelji dvoje malodobne djece, proglašeni su krivima zbog kaznenog djela povrede djetetovih prava te su na Općinskom sudu u Varaždinu osuđeni na uvjetne zatvorske kazne: majka je dobila deset, a otac četiri mjeseca zatvora, javlja Podravski.hr.

Majka je napustila obiteljsku kuću i skrb o djeci prešutno prepustila djedu i baki, roditeljima bivšeg supruga. Od ožujka 2010. godine sedam godina nije kontaktirala s djecom, a nije ni pitala za njih. Otac je pak o djeci prestao brinuti od 2013. godine, a tek je povremeno kontaktirao s njima.

Majka je tijekom istrage objasnila kako nakon odlaska iz kuće u kojoj je živjela sa suprugom i djecom nije viđala djecu jer joj je bio problem prijevoz. „Nikad nisam išla posjetiti djecu, iako mi je bivši rekao da se mogu javiti njegovom ocu kada ih želim vidjeti. Nisam tražila ni da mi netko dovede djecu. Uzdržavanje sam plaćala neko vrijeme, ali sam prestala jer sam bila u lošoj materijalnoj situaciji“, priznala je majka i cijelo se vrijeme vadila na neimaštinu u kojoj je živjela.

Otac se pak tijekom kaznenog postupka se branio šutnjom i o svemu nije rekao ni riječ. Centar za socijalnu skrb je djecu i službeno povjerio na skrb djedu i baki. Ako se nastave i dalje tako ponašati prema djeci, odnosno zanemarivati ih i ničim ne doprinositi njihovu uzdržavanju, morat će u zatvor, odlučio je Općinski sud.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.