Prati nas

Vijesti

Bandić pustio u rad fontanu pred Psihijatrijom Vrapče

Klinika za psihijatriju Vrapče u Zagrebu, naša je najveća i najstarija psihijatrijska ustanova sa stotridesetogodišnjom povijesti i tradicijom, i jedina je namjenski građena za psihijatrijske bolesnike.

Objavljeno

|

Psihijatrija u Vrapču
foto: Zagreb.hr

Nakon dugotrajne suše, potekla je voda kroz obnovljenu fontanu ispred glavne zgrade Psihijatrije u Vrapču. Svečano ju je u rad pustio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Ravnatelj Klinike za psihijatriju Vlado Jukić objasnio je da je fontana koja je izgrađena 30-ih godina prošlog stoljeća obnovljena uz pomoć Gradske četvrti Podsused-Vrapče i Grada, a krasit će prostor ispred bolnice pa će se pacijenti ugodnije osjećati. “Do sada smo uz pomoć gradonačelnika i Grada obnovili našu zgradu, a za desetak mjeseci ćemo također uz njihovu pomoć otvoriti Centar za psihoedukaciju i radnu terapiju te psihogerijatriju”, dodao je ravnatelj. Bandić je istaknuo da je osim uređenja bolnice vrlo bitno urediti i okoliš oko nje.

Klinika za psihijatriju Vrapče u Zagrebu, naša je najveća i najstarija psihijatrijska ustanova sa stotridesetogodišnjom povijesti i tradicijom, i jedina je namjenski građena za psihijatrijske bolesnike.

Nakon dvogodišnje gradnje otvorena je 15. studenog 1879. godine. Bila je planirana za oko 300 bolesnika, no njihov broj je brzo rastao pa je broj kreveta povećan na više od 1.000. U jednom  razdoblju u Bolnici je bilo i 1.500 bolesnika. U Bolnici je do sada liječeno više od 150.000 bolesnika. Njihovo liječenje uvijek je bilo, a i sada je, u skladu s trenutnim razvojem psihijatrijske struke.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.