Mirovinska reforma
foto: Sandro Bura

Kakav to kompromis oko mirovinske reforme nudi ministar Pavić?

Autor: • 01. 10. 2018. • Vijesti339 • Verzija za ispis Verzija za ispis

„Vlada je spremna izaći s kompromisnim prijedlogom, određeni vid kompromisa spremni smo učiniti“, izjavio je ministar mirovinskog sustava Marko Pavić nakon razgovora s predstavnicima radničkih sindikata 24. rujna. Detalje tog kompromisa nije objavila niti jedna strana, no Večernji list doznaje da je riječ o svojevrsnom popuštanju oko produženja radnog vijeka.

Ministar tako nudi da se produženje rada do navršene 67. godine života počinje primjenjivati dvije godine kasnije. Dakle, prijedlog zakona koji je stavljen u javnu raspravu predviđa odlazak u mirovinu sa 67 godina od 2031. godine, a ministar je spreman taj rok pomaknuti na 2033. godinu.Sindikati su najnoviju ponudu odbili te po novome traže da Vlada potpuno odustane od povećanja i zadrži radni vijek od 65 godina. Za ljude koji to žele i mogu, rad nakon 65. stimulirali bi dodatnim povećanjem mirovine. Za 20. listopada zakazali su prosvjed, točno u podne na Europskom trgu u Zagrebu.

 

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.